Choď na obsah Choď na menu
 


Čo je to BARF.

26. 3. 2012

a5.jpg 

 

Čo je to BARF?
Prvýkrát skratku BARF použila američanka Debbie Tripp, aby označila ľudí, ktorí kŕmia svojich psov čerstvou surovou stravou. V tomto prípade BARF znamená Born Again Raw Feeders (znovuzrodená surová potrava). Neskôr bol názov zmenený na Biologically Appropriate Raw Foods – biologicky vhodná surová potrava.
 
Prečo kŕmiť surové mäso?
Lebo vidím, čo dávam psovi do misky, viem upraviť dávku podľa potreby (pribrať, schudnúť...) a chutí im to neporovnateľne viac, než čokoľvek iné :o)
A trošku odbornejšie - črevo psa je veľmi krátke, pretože od prírody sa pes má živiť surovou (prevažne) mäsovou stravou, ktorá je rýchlo (cca. do 24 hodín) strávená. Doba trávenia klasických granúl je obvykle 3 až 4 dni.
Varením sa v živočíšnych bielkovinách menia reťazce aminokyselín a z väčšej časti sa stávajú pre psa nevyužiteľnými. Bielkoviny sú po vare ťažko stráviteľné a strácajú veľké množstvo minerálnych látok.
Pri kŕmení surovým mäsom majú žalúdočné šťavy v žalúdku psa hodnotu pH menej než 1 (človek pH 4 až 5), čo je hodnota zrovnateľná s kyselinou, ktorá ľahko rozloží aj surové kosti. Žalúdočné šťavy psa kŕmeného surovým mäsom tak obsahujú viac kyseliny soľnej (sú kyslejšie) než u psa kŕmeného hotovými krmivami s prevahou obilnín (extrudované granule, konzervy). Tato kyslosť zlikviduje salmonelu, škodlivé baktérie, plesne alebo parazity v tráviacom ústrojenstve. Mäso od mäsiara, určené na ľudský konzum, môžme podávať priamo čerstvé, mäso z iných zdrojov sa odporúča premraziť. Mrazenie zlikviduje všetky prípadné baktérie. Toto sa netýka Aujezského vírusu, ktorý sa môže nachádzať v surovom bravčovom mäse. Na Slovensku sa tento vírus nevyskytuje, v okolitých krajinách (napr. Poľsko) riziko stále je. Zlikvidovať sa dá iba varom, takže bravčové mäso neznámeho pôvodu odporúčam uvariť. Samostatná kapitola je divina, ktorú surovú nepodávame nikdy, vždy len dobre uvarenú.
 
Koľko kŕmiť?
Dospelý pes má dostávať cca 2% svojej hmotnosti. Aktívne psy môžu denne potrebovať 3-5% hmotnosti. Šteniatka dostávajú cca 10%, množstvo sa postupne s vekom znižuje. Samozrejme tieto % sú len orientačné, množstvo krmiva v praxi upravíme podľa konkrétneho psa (či mu lezú rebrá alebo sa pomaly nedajú nahmatať).
Nie je potrebné, aby každá kŕmna dávka obsahovala všetko, čo pes potrebuje. Stačí, ak súhrn všetkých nepostrádateľných živín dostane pes v období niekoľkých týždňov. Preto pri zostavovaní jedálničku BARF nie je chybou kŕmiť aj pár dní jednostranne. Predpokladom optimálnej výživy je len široké spektrum živín, ktorých druhy a zdroje je vhodné striedať.
Kŕmna dávka by mala obsahovať 30% príloh (sem rátame ovocie, zeleninu, mliečne výrobky, vločky atď) a 70% tvorí mäso a mäsové kosti (z toho 30% je čisté mäso a 70% mäsové kosti, t.j. kosti obalené mäsom, napr. kuracie stehná, trupy, krídla, bravčové rebrá atď.) 2x do týždňa môžme dávku čistého mäsa nahradiť vnútornosťami.
 
Pár rád na začiatok...
V prvých dňoch dávame jemnejšie kuracie mäso, mrkvu, jablko - len pár základných ľahko stráviteľných vecí, kým si žalúdok nezvykne na nový druh potravy. Psíkom, ktorým surové mäso "nevonia", ho môžme na chvíľku hodiť do vriacej vody, zvonku chytí pach vareného, ale vnútri zostane surové a psík si postupne zvykne. Mäsové kosti môžme spočiatku pridržať, aby sa ich pes naučiť kúsať a nehltal ich, šteniatkam ich môžme podrviť tĺčikom na mäso, aby sa im ľahšie kúsali. Pri malých rasách psíkov treba dávať obzvlášť pozor, aby im niečo nezabehlo. Často majú problémy napr. s prekúsaním kuracej kože alebo šlachovitejšieho mäsa. Nové veci do stravy zaraďujeme postupne, aby sme v prípade problémy vedeli identifikovať, čo ho spôsobilo.
 
Aké mäso kŕmiť?
Mäsové kosti - Ideálne sú napríklad neorezané rebrá, z kuriat krky, krídla, trupy, a stehná, bravčové chvosty, packy atď. Raz za čas môžme dať aj kosť "holú" - jej ohlodávanie pomáha čistiť zuby, chrupavky dodávajú dôležité látky pre kĺby a psík sa tým skvele zabaví :o)
Trochu odborne - kosti obsahujú minerály, tuky, nenasýtené mastné kyseliny, vitamíny a hlavne kostnú dreň, ktorá je veľmi výživná. Surové kosti poskytujú tiež prirodzené antioxidanty proti starnutiu a enzýmy.
Mäso - Čistým mäsom môžu byť rôzne druhy svaloviny - kuracie prsia, hov. alebo brav. srdce, rôzne mleté druhy mäsa a pod. Záleží od veľkosti psíka a stavu peňaženky, čo všetko môže majiteľ pre svojho miláčikak úpiť. Radíme sem aj ryby - menšie druhy rýb sa môžu podávať surové, kostičky sú mäkké a ohybné (neveriaci Tomášovia môžu rybičku rozobrať a presvedčiťa sa sami :o)
Čisté mäso obsahuje veľa fosforu, pomer medzi vápnikom a fosforom vyrovnávame práve kosťami. Mäso ďalej dodáva bielkoviny, tuky, vodu, určité vitamíny a minerálne látky. Je tiež dodávateľom energie. Neobsahuje škrob, cukry alebo vlákninu. Surové mäso je chudobné na sodík, ale bohaté na draslík. To je dobré pre psov so srdcovými problémami. Mäso s najnižším množstvom sodíka je hovädzina a bravčovina, mäso s najvyšším množstvom draslíka je bravčovina spolu s kuracinou. To robí bravčovinu vhodnou pre kardiakov. Hovädzie, jahňacie, kuracie a bravčové mäso sú veľmi chudobné na vápnik a magnézium - sú vhodnou potravou pre psov náchylných na močové kamene. Hovädzie a jahňacie mäso sú zdrojom zinku. Najlepším zdrojom železa je hovädzina.. Najtučnejšie (a teda najvýkrmenjšie) je bravčové mäso, najdiétnejšie je chudé kuracie bez kože (napr. prsia), prípadne ryby. Srdce je výborným zdrojom bielkovín, B vitamínov a železa. Obsahuje tiež nenasýtené mastné kyseliny a v menšej miere vitamín A. Obsahuje značné množstvo taurínu, ktorý je v potrave dôležitý pre srdce.
 
Vnútornosti - Najčastejšie sa u nás vyskytuje pečeň a obličky. Medzi vnútornosti sa rátajú aj pľúca, mozočky, "býčie gule" a podobné chuťovky, záleží od toho, čo človek vymákne u mäsiara.
Pečeň - je najväčším zdrojom vitamínu A. Pečeň je tiež bohatá na vitamíny D, E a K. Je výborným zdrojom minerálov, predovšetkým zinku, magnézia, selénu a železa. Obsahuje tiež vitamíny skupiny B, hlavne B2, B3, B5. biotín, kyselinu listovú, B12, cholín a inositol. Obsahuje tiež menšie množstvo B1 a je dobrým zdrojom vitamínu C. Pečeň poskytuje zdroj bielkovín a nenasýtených mastných kyselín omega-3 a 6.
Obličky - sú zdrojom bielkovín, esenciálnych mastných kyselín a vitamínov. Sú bohatým zdrojom železa a zinku.
 
 
Čo k mäsu?
 
Zelenina a ovocie:
Najhodnotnejší dodávateľ vitamínov, minerálov a stopových prvkov sú zelené listové zeleniny, ďalej farebné zeleniny a ovocie. Surové zemiaky, cibuľa a nezrelé plody (napr. nazelenalé rajčiny) sú tabu. U nás sa najčastejšie zo zelenej vyskytuje hlávkový šalát, špenát a ľadový šalát, z ostatných mrkva, uhorka, paprika, zeler, kaleráb, brokolica, cvikla. Z ovocia sem tam jablká a banány, inak čo nájdem doma a podelím sa :o)
Ovocie:
Najväčší podiel ovocia tvorí voda.. Hlavnou živinou ovocia sú cukry, je to energetické jedlo. Obsahuje mnoho vlákniny, vitamíny, enzýmy, antioxidanty, minerálne látky, malé množstvo bielkovín a tukov. V surovom ovocí sú najviac prítomné dve živiny, vitamín A ako karotén a vitamín C. Pes môže jesť všetky druhy ovocia (okrem avokáda), avšak tropické ovocie je obzvlášť cenné, pretože obsahuje mnoho antioxidantov.
Jablká – sú bohaté na karotén a pektín (významná časť vlákniny),beta-karotén a vitamínu C ako aj niekoľkých vitamínov skupiny B, najmä vitamínu B6, kyselinu listovú a mnoho draslíka.
Hrušky – sú výborným zdrojom vlákniny, taktiež obsahujú pektín. Čerstvé hrušky obsahujú draslík, ktorý je nevyhnutný pre udržovanie srdca, svalového sťahovania, nervového prenosu a metabolizmus sacharidov. Hrušky tiež obsahujú vitamín C.
Grapefruit - je výborným zdrojom flavonoidov, vo vode rozpustnej vlákniny, draslíka, vitamínu C a kyseliny listovej. Má protirakovinové účinky. Pektín v grapefruite znižuje hladinu cholesterolu. Pomaranč – je výborným zdrojom vitamínu C, kyseliny listovej, draslíku, vitamínu B1. Dôležitou výživovou hodnotou pomaranču je jeho zásoba flavonoidov, čím pomaranč pomáha posilňovať imunitný systém, podporuje pojivové tkanivo a podporuje zdravie celkovo. Pomaranč chráni proti vzniku rakoviny a ničí vírusové infekcie.
Zelenina
Zo surovej zeleniny pes získava vlákninu, omega-3 esenciálnu mastnú kyselinu, mnoho pre psa potrebných vitamínov, mnoho enzýmov a rozličných antioxidantov a fytochemikálii.
Brokolica - Je bohatým zdrojom vitamínu C, beta-karoténu, kyseliny listovej, vápnika, vlákniny a chrómu. Brokolica má protirakovinový účinok.
Špenát - obsahuje dvakrát viac železa ako ostatná zelenina. Obsahuje chlorofyl a karotén, čím sa stáva bohatým zdrojom antioxidantov. Je aj zdrojom vlákniny, vápnika, draslíka a vitamínov A, B6 a K.
Zeler - je bohatý na vápnik, draslík, fosfor, sodík a železo a tiež vitamínov A, B, C. Taktiež znižuje nervozitu a používa sa na neutralizovanie kyselín.
Mrkva - je najbohatším zdrojom pro-vitamínov A, karoténov, spomedzi všetkých bežne konzumovaných zelenín. Beta-karotén je silným antioxidantom. Mrkva tiež obsahuje vitamíny B, C D, E, K, riboflavín, niacin, vápnik, draslík, fosfor, sodík a železo. Opakovane sa ukazuje, že mrkva vyživuje očné nervy a významne zlepšuje zrak.
Paprika - Červená paprika má trikrát viac vitamínu C ako citrusy. Okrem toho červené papriky sú veľmi dobrým zdrojom beta-karoténu a poskytujú vhodné množstvo vlákniny a vitamínu B6. Pretože paprika stimuluje cirkuláciu a zlepšuje krvný tok je považovaná za vhodné jedlo pri poruchách cirkulácie a ako prostriedok pre podporu trávenia.
 
Prílohy
Ryža, cestoviny, vločky (ideálne sparené = zaliať horúcou vodou a nechať nacucať),
Mliečne - syr, jogurt, tvaroh, acidko...vyhýbať sa čistému mlieku a smotane
 
Ostatné:
Mojim potvorám zvyknem ešte do žrádla pridať sem tam masť, najmä v zimných mesiacoch keď sa ochladí, sem tam olej (akýs a pritrafí - olivový, slnečnicový, rybí...), vajcia a počas pĺznutia sú výborné ľanové semiačka. Nežravcom pomáhajú kvasnie (čo ale nie je náš prípad ani náhodou :D )
Vajcia - Považujú sa za výborný zdroj bielkovín. Obsahujú celú radu minerálov, vrátane výborného množstva vápniku (hlavne v žĺtku), všetky vitamíny okrem vitamínu C, radu vysoko kvalitných nasýtených a nenasýtených mastných kyselín, výživný lecitín a celú radu enzýmov a ďalších zložiek prispievajúcich k dlhovekosti. Škrupina pomáha vyvažovať obsah vápnika v potrave. Vaječné žĺtka sú výborným jedlom pre psov s kožnými problémami.
Ľanové semienko - Olej zo semienka je bohatým zdrojom esenciálnych mastných kyselín. Ľanový výťažok lignan znižuje cholesterol a chráni zvieratá pred cukrovkou. Obsahuje vlákninu, kyselinu alfa-linoleovú a lignany. Tieto zložky môžu pomáhať pri prevencii srdcových chorôb a snáď i pri liečbe chronických ochorení ľadvín.
 
Je potreba niečo pridávať?
Z vlastných skúseností - ak sa dodrží pestrosť stravy, nie. Po roku kŕmenia boli hodnoty jednotlivých prvkov v krvi úplne ukážkové. Ale kto chce, pre kľud na duši môže pridávať vitamínovo-minerálne doplnky, v ponuke ich je viacero druhov a značiek. Ich podávanie by som ale zvážila hlavne v období rastu - pri výmene zubov má telo zvýšenú spotrebu vápnika, tak aby náhodou nechýbalo.
 
Niečo na záver:
Čo ešte dodať - asi len
DOBRÚ CHUŤ :
 
 

Komentáre

Pridať komentár

Prehľad komentárov

Chic duty as regards the service perquisites of satisfactory life

Stronpet,6. 8. 2021 7:18

https://qps.ru/euZJi https://clck.ru/WPdQd https://qps.ru/ZOsmh https://qps.ru/YXhs7 https://gee.su/zUQq8 https://gee.su/qPHgx https://gee.su/oXsUm https://gee.su/GSaCN https://gee.su/GPJMe https://qps.ru/OhfZ8 https://clck.ru/WPnHy https://gee.su/vWlrE https://qps.ru/IljKG https://clck.ru/WPXNw https://qps.ru/dHqIM https://qps.ru/80DB1 https://qps.ru/nS4Vu https://clck.ru/WPkfw https://gee.su/ed9bY https://qps.ru/xRyUD
https://gee.su/sw0R7 https://qps.ru/KDgp8 https://qps.ru/RnhLl https://gee.su/1cqCf https://clck.ru/WQDnk https://qps.ru/JagmQ https://gee.su/hnB06 https://qps.ru/1gQKr https://gee.su/J8RkY https://gee.su/wyMrO https://gee.su/BOMgi https://clck.ru/WPj2m https://clck.ru/WPUB5 https://gee.su/8AhOv https://clck.ru/WQ9Bu https://clck.ru/WQ3wu https://clck.ru/WPWyB https://qps.ru/GneEP https://cutt.us/enoaj https://qps.ru/yOtgi
https://cutt.us/MHFve https://qps.ru/rts7Q https://qps.ru/o9eEH https://qps.ru/mkXiq https://qps.ru/io0Xd https://gee.su/PAxQj https://qps.ru/POWI5 https://qps.ru/Mq74I https://qps.ru/O6Pkh https://clck.ru/WQJMU https://qps.ru/OYUnG https://qps.ru/rwfn7 https://qps.ru/clX7h https://gee.su/OQCLX https://gee.su/sOzd1 https://clck.ru/WPfH8 https://qps.ru/id8WB https://qps.ru/aovbq https://qps.ru/0kKj8 https://qps.ru/YEpGa

Modishness commodity bespoke upstanding custom of fixation

Stronpet,5. 8. 2021 16:03

https://gee.su/b65oO https://gee.su/DLGB7 https://clck.ru/WPUSJ https://qps.ru/eRpiq https://gee.su/4D8eQ https://qps.ru/mMoIr https://clck.ru/WPX3n https://qps.ru/QvT0n https://clck.ru/WPZLF https://gee.su/zxAr2 https://clck.ru/WPtgg https://qps.ru/91hF3 https://qps.ru/F7vsq https://qps.ru/BDRE7 https://qps.ru/DWH5h https://gee.su/2QLcS https://qps.ru/QH76t https://clck.ru/WPRSD https://clck.ru/WPfKi https://qps.ru/X5CGM
https://qps.ru/QX2Yp https://gee.su/yaYIQ https://clck.ru/WQN3J https://clck.ru/WPTRL https://gee.su/iLF1v https://cutt.us/yvEiy https://qps.ru/D8nCE https://gee.su/vhQxM https://qps.ru/v6gFw https://clck.ru/WPVWu https://clck.ru/WPoid https://qps.ru/GWfZH https://qps.ru/ux9lU https://clck.ru/WPXPS https://qps.ru/LOyQk https://gee.su/9kTZi https://gee.su/zjmgC https://clck.ru/WPqcD https://clck.ru/WPgQp https://qps.ru/7Opbo
https://qps.ru/rwIOR https://qps.ru/nJE0Q https://gee.su/H0cD4 https://qps.ru/yfkn1 https://gee.su/sLeph https://qps.ru/rX8Ce https://clck.ru/WPPCs https://clck.ru/WPien https://gee.su/naXKl https://clck.ru/WPghX https://clck.ru/WPSfb https://clck.ru/WPTKp https://qps.ru/is7h4 https://clck.ru/WPs2b https://clck.ru/WPkoX https://qps.ru/1j9KV https://gee.su/pYszd https://clck.ru/WPmyt https://gee.su/2kzny https://qps.ru/woWJp

New commodity in the gash satisfactory force

Stronpet,5. 8. 2021 1:15

https://clck.ru/WQ4xu https://qps.ru/7EJDI https://gee.su/LWjCr https://clck.ru/WPr5w https://qps.ru/TvNVX https://clck.ru/WPWhF https://gee.su/pumya https://gee.su/CUlKF https://gee.su/VsrwT https://qps.ru/CfLW3 https://qps.ru/2JY8h https://qps.ru/ziR5y https://qps.ru/Z9kLn https://clck.ru/WPXt9 https://clck.ru/WQ9Av https://gee.su/PU9oI https://clck.ru/WPVEP https://gee.su/Rlsid https://clck.ru/WPcMX https://gee.su/ue3nP
https://gee.su/3jhrw https://clck.ru/WPfbg https://cutt.us/jJcuQ https://gee.su/hdKy2 https://gee.su/0xo9Q https://qps.ru/2ZHAF https://clck.ru/WPVQP https://gee.su/NPyIK https://gee.su/6D0zA https://clck.ru/WPnbm https://qps.ru/Ty8tP https://clck.ru/WQ6tM https://qps.ru/NyjGH https://gee.su/vTyPg https://gee.su/tX81x https://gee.su/Kj9SZ https://gee.su/q49VL https://clck.ru/WPXGT https://cutt.us/SRviM https://qps.ru/m7VDo
https://gee.su/jkKxL https://qps.ru/b97gp https://clck.ru/WPsy6 https://qps.ru/2zJ09 https://gee.su/S7EIP https://gee.su/FpRNE https://qps.ru/r0D9F https://qps.ru/SXUR0 https://qps.ru/XrMoS https://gee.su/RyWTB https://gee.su/izFw0 https://gee.su/gwnTE https://clck.ru/WPhyi https://gee.su/8CRx4 https://qps.ru/0DK21 https://qps.ru/nC6fh https://gee.su/BnvUK https://qps.ru/ok3Uq https://clck.ru/WQCQD https://gee.su/sNAPz

Almost all goods from China are of poor quality: truth or fiction?

KantHob,5. 8. 2021 1:04

Many people have a stereotype in their heads about the low quality of Chinese goods and their short service life. But despite this, all the store shelves are filled with goods from this country, whether it is clothing, appliances or even cars. Let's see what category of quality Chinese goods actually belong to.

Is it true that China produces everything?
According to statistics, every item number five is produced in the "Middle Kingdom". It is not surprising, because there are many factories and industries in the country. The question is, what is China not yet engaged in the production of?

Production of goods in China
Now even operating systems and nuclear reactors, Beijing has put on production. Of course, something is still being purchased from other countries, but the active growth in production is visible to the naked eye.

What has China succeeded most in?
It is obvious that in clothing, shoes and other consumer goods.

Automated shoe sewing lines
Further, the figures are really striking in their scale - 70% of smartphones, 60% of construction materials, 90% of computers and components, and so on, are produced in China. The following areas are also developing - metallurgy, mechanical engineering and shipbuilding, well, it has been known for a long time about Beijing's actively developing program for space exploration. Even the robots beloved by Japan and Korea, China has recently been doing more.

Which companies from the West produce their goods in China?
It is easier to list those who do not produce their goods in this country, because companies such as Apple, Microsoft, Sony, Adidas, Nike, Gucci, Colgate, Nivea and many others have long found in China the main manufacturer of their goods.

Assembly conveyor line at a Chinese factory
There are explanations for this, one of them is the opportunity to open and launch your production according to a ready-made scheme in a very short time and with low costs.

What about cars?
The time when cars from China were like test cars has passed. Now this industry is growing very rapidly, and with it the quality of cars. Now the Chinese car industry is in no way inferior to other manufacturers in comparable classes.

Chinese cars HAVAL
On the roads of any Russian city, you can find a lot of Chinese-made cars, and such popularity indicates the availability and reliability of these cars.

To sum up: is China about quality or not?
Of course, it is impossible to say unequivocally what the quality of the purchased thing will be, because China produces almost all types of goods and does it in huge volumes, but who and under what conditions produces this or that product is another question.

Tag on clothing made in China
A popular myth in our country about low-quality goods with the inscription "Made in China" appeared in the 1990s, it was then that cheap Chinese consumer goods began to appear on the markets of Russia and Europe. Now, serious and high quality control has been established at the factories of China. Any doubts of the quality control department about the product, send the products for reworking. And the success of Chinese companies in the field of mobile development suggests that a lot of attention is paid to the quality of products.

On the website https://china-bazar.com you can order any product from China at an affordable price.

Modishness artifact custom-made passable being

Stronpet,4. 8. 2021 11:07

https://clck.ru/WQ9Rj https://gee.su/I06jp https://gee.su/RA4CY https://clck.ru/WPX6T https://qps.ru/10ZIy https://qps.ru/hY5fr https://qps.ru/mfiWZ https://qps.ru/nYQsw https://gee.su/28U7w https://qps.ru/DhtNB https://qps.ru/PrXeT https://gee.su/0kr3d https://qps.ru/hZaiF https://clck.ru/WPfQ5 https://gee.su/lxvFB https://clck.ru/WPTyr https://gee.su/biP9Y https://gee.su/YGq2m https://clck.ru/WQ4BN https://qps.ru/MpOs5
https://qps.ru/qIAJc https://qps.ru/03iE5 https://gee.su/tGngp https://qps.ru/c00bv https://qps.ru/pc9gA https://clck.ru/WQaXe https://gee.su/bZycp https://qps.ru/NgklE https://qps.ru/LZuMg https://clck.ru/WPnoh https://gee.su/KbkcV https://clck.ru/WPe3P https://clck.ru/WPY3s https://clck.ru/WPTA7 https://gee.su/Cy57E https://gee.su/ar8Z7 https://gee.su/6eW1K https://clck.ru/WPvsH https://qps.ru/QVjiU https://qps.ru/U5mYM
https://qps.ru/1seJg https://qps.ru/B0HdV https://qps.ru/pnjlC https://gee.su/6bC45 https://qps.ru/9IztU https://clck.ru/WPUXq https://gee.su/LZDjS https://cutt.us/mldDO https://clck.ru/WPijX https://gee.su/LXpv2 https://qps.ru/nRzbp https://gee.su/sQA2U https://gee.su/OrSjb https://gee.su/dKRnD https://qps.ru/drgCJ https://gee.su/8IOLl https://clck.ru/WPmqA https://clck.ru/WPW7y https://gee.su/qufUA https://gee.su/sUIea

第一借錢網擁有全台最多的借錢資訊。資訊最齊全,當舖業,信貸業,在第一借錢網裏一應俱全

TerryCaw,3. 8. 2021 22:38

第一借錢網擁有全台最多的借錢資訊。資訊最齊全,當舖業,信貸業,在第一借錢網裏一應俱全

https://168cash.com.tw/

Unheard-of artifact in the gash virtuousness a possessions soul

Stronpet,3. 8. 2021 21:17

https://gee.su/oSQVL https://qps.ru/sIw1m https://qps.ru/FAf4H https://qps.ru/hxZPM https://gee.su/NYsyE https://gee.su/MqD7L https://qps.ru/gaM3F https://gee.su/nqhkR https://qps.ru/o0lcS https://clck.ru/WPSby https://gee.su/bgert https://clck.ru/WPPt7 https://clck.ru/WPvx2 https://qps.ru/U2OSp https://gee.su/Gj28o https://qps.ru/BS63Y https://qps.ru/nOHGS https://qps.ru/ceZgo https://clck.ru/WPcHq https://cutt.us/PhAyF
https://qps.ru/xrWvs https://gee.su/tDKjv https://gee.su/uiosX https://clck.ru/WPXqc https://qps.ru/rUNAm https://gee.su/muAkW https://gee.su/c0H4e https://qps.ru/1LrB4 https://clck.ru/WPfTS https://qps.ru/qOpNQ https://clck.ru/WPyMe https://gee.su/lgMco https://qps.ru/ky6GA https://qps.ru/8MpYr https://gee.su/WxugR https://qps.ru/QB5sw https://cutt.us/bxcFx https://qps.ru/rdz4R https://clck.ru/WPRtZ https://clck.ru/WPo2s
https://clck.ru/WPhNM https://cutt.us/BxzdL https://qps.ru/xJZvL https://clck.ru/WPgho https://qps.ru/OmX79 https://qps.ru/aGRSj https://gee.su/ofs4z https://qps.ru/2T6AS https://qps.ru/958KN https://gee.su/wER1r https://clck.ru/WPSS8 https://cutt.us/OzoQY https://gee.su/ukT4v https://qps.ru/hy7IF https://gee.su/l8zyc https://qps.ru/4OLry https://gee.su/DbK0C https://qps.ru/XpnLf https://qps.ru/KSMRF https://qps.ru/ziyfh

AnonPaste.org is entirely supported by the general public.

AnonPaste[dot]org Slere,3. 8. 2021 15:26

Anonymous and the People's Liberation Front are proud to announce a totally secure and safe alternative to the now infamous PasteBin service.

As many might be aware, PasteBin has been in the news lately for making some rather shady claims as to what they are willing to censor, and when they are willing to give up IP addresses to the authorities. And as a recent leak of private E-Mails show clearly, PasteBin is not only willing to give up IP addresses to governments - but apparently has already given many IPs to at least one private security firm. And these leaked E-Mail's also revealed a distinct animosity towards Anonymous . And so the PLF and Anonymous have teamed up to offer a paste service truly free of all such nonsense. Here is a brief list of some of the features of AnonPaste.org:

No connection logs, period.
All pastes are encrypted BY THE BROWSER using 256 bit AES encryption. This means there is no usable paste data stored on the server for the authorities or anyone else to seize.
No moderation or censorship. Because the data on our servers is unreadable by us (or anyone), the responsibility for the legality or appropriateness of any paste lies solely with the person posting. So there will be no need for us to police this service, and in fact we don't even have the ability of deleting any particular paste.
No advertisements. This service will be totally user supported through donations. Links for this are available on the web site.
Built in URL shortener for the convenience of people posting.

Paste services have become very popular, and many people want to post controversial material. This is especially so for those involved in Information Activism. We feel that it is essential that everyone, and especially those in the movement - have a safe and secure paste service that they can trust with their valuable and often politically sensitive material. As always, we believe in the radical notion that information should be free.

SIGNED -- Anonymous and the Staff of the People's Liberation Front PLF
https://anonpaste.org/

Увлекательная статья!

taibsafunaz1978,3. 8. 2021 8:51

Прекрассная страница, советую всем к прочтению! https://999.md/ru/73378659

Modishness creation a substitute alternatively of openness a possessions life

Stronpet,3. 8. 2021 7:20

https://gee.su/aNldo https://clck.ru/WQ2Lj https://gee.su/QBGfK https://qps.ru/wMLDX https://gee.su/paA6M https://gee.su/4ArwH https://qps.ru/JYAla https://qps.ru/d7yc3 https://qps.ru/kQ3iy https://gee.su/MoqB6 https://qps.ru/R2teT https://clck.ru/WQG9i https://gee.su/F16Hw https://gee.su/sdLmw https://gee.su/y5U7N https://gee.su/PnCSl https://clck.ru/WPUC2 https://clck.ru/WPZVS https://qps.ru/o9G6y https://cutt.us/razmI
https://clck.ru/WPToi https://gee.su/47UZ1 https://qps.ru/cfzrq https://clck.ru/WPqU9 https://clck.ru/WQhfR https://clck.ru/WPhGw https://qps.ru/2ipID https://gee.su/OJGCM https://qps.ru/BfGhU https://clck.ru/WPjV2 https://gee.su/L6OhB https://gee.su/Y5hKR https://gee.su/F7VpU https://gee.su/3V16v https://qps.ru/yP2fj https://qps.ru/G1HUx https://qps.ru/JE9OU https://qps.ru/Ak7uQ https://clck.ru/WPaiz https://qps.ru/A40Cn
https://qps.ru/yjXO5 https://qps.ru/W8xS3 https://gee.su/uqMfo https://gee.su/eDiHs https://qps.ru/ZWFiY https://clck.ru/WPkiS https://clck.ru/WPQKV https://gee.su/XQCal https://qps.ru/V32Cw https://qps.ru/0Nyhl https://qps.ru/rL6Rz https://gee.su/raHPc https://gee.su/0bwdD https://clck.ru/WPq6s https://gee.su/MpGc5 https://gee.su/ZiJVT https://gee.su/37Dmg https://qps.ru/eq0fD https://gee.su/Cgv6u https://clck.ru/WPjsA

ONLY THE BEST

Rubenonefe,3. 8. 2021 6:52

:::::::::::::::: ONLY THE BEST ::::::::::::::::

Content from TOR websites Magic Kingdom, TLZ,
Childs Play, Baby Heart, Giftbox, Hoarders Hell,
OPVA, Pedo Playground, GirlsHUB, Lolita City
More 3000 videos and 20000 photos girls and boys


h**p://gg.gg/mz9ir
h**p://v.ht/7zMWf
h**p://cutt.us/0lOdi


Complete series LS, BD, YWM, Liluplanet
Sibirian Mouse, St. Peterburg, Moscow
Kids Box, Fattman, Falkovideo, Bibigon
Paradise Birds, GoldbergVideo, BabyJ


h**p://gg.gg/nq4lh
h**p://cpc.cx/uVe
h**p://xor.tw/4pt09


Cat Goddess, Deadpixel, PZ-magazine
Tropical Cuties, Home Made Model (HMM)
Fantasia Models, Valya and Irisa, Syrup
Buratino, Red Lagoon Studio, Studio13

-----------------
-----------------xr4

AnonPaste.org is entirely supported by the general public.

AnonPaste[dot]org Slere,3. 8. 2021 6:03

Anonymous and the People's Liberation Front are proud to announce a totally secure and safe alternative to the now infamous PasteBin service.

As many might be aware, PasteBin has been in the news lately for making some rather shady claims as to what they are willing to censor, and when they are willing to give up IP addresses to the authorities. And as a recent leak of private E-Mails show clearly, PasteBin is not only willing to give up IP addresses to governments - but apparently has already given many IPs to at least one private security firm. And these leaked E-Mail's also revealed a distinct animosity towards Anonymous . And so the PLF and Anonymous have teamed up to offer a paste service truly free of all such nonsense. Here is a brief list of some of the features of AnonPaste.org:

No connection logs, period.
All pastes are encrypted BY THE BROWSER using 256 bit AES encryption. This means there is no usable paste data stored on the server for the authorities or anyone else to seize.
No moderation or censorship. Because the data on our servers is unreadable by us (or anyone), the responsibility for the legality or appropriateness of any paste lies solely with the person posting. So there will be no need for us to police this service, and in fact we don't even have the ability of deleting any particular paste.
No advertisements. This service will be totally user supported through donations. Links for this are available on the web site.
Built in URL shortener for the convenience of people posting.

Paste services have become very popular, and many people want to post controversial material. This is especially so for those involved in Information Activism. We feel that it is essential that everyone, and especially those in the movement - have a safe and secure paste service that they can trust with their valuable and often politically sensitive material. As always, we believe in the radical notion that information should be free.

SIGNED -- Anonymous and the Staff of the People's Liberation Front PLF
https://anonpaste.org/

New commodity in the value rectitude a possessions being

Stronpet,2. 8. 2021 14:56

https://qps.ru/qEKvP https://qps.ru/aeumL https://gee.su/wF69y https://gee.su/Igibj https://qps.ru/aFz3R https://gee.su/ZjWkI https://gee.su/R6lBE https://cutt.us/qeqVC https://gee.su/dyqgr https://gee.su/36VMu https://clck.ru/WPVzy https://clck.ru/WPZ8d https://clck.ru/WPSVF https://qps.ru/XMcL8 https://clck.ru/WPbER https://gee.su/ZtxKb https://gee.su/t7qCY https://gee.su/lbspj https://qps.ru/Gwa3X https://gee.su/onlwW
https://gee.su/1IQD4 https://qps.ru/bfC1y https://qps.ru/7e53d https://gee.su/pSRIJ https://qps.ru/6heLi https://clck.ru/WPPvf https://clck.ru/WPtGz https://clck.ru/WPYKf https://qps.ru/VE6JN https://gee.su/vNat7 https://qps.ru/Y8LPe https://qps.ru/uY8XE https://gee.su/DTwEp https://clck.ru/WPuDg https://qps.ru/QxPa1 https://qps.ru/8U6Cr https://gee.su/qNSGz https://clck.ru/WPkcY https://gee.su/G6q32 https://qps.ru/63N1U
https://qps.ru/dJ9tR https://clck.ru/WPUZb https://qps.ru/zgGXr https://qps.ru/SMTDv https://qps.ru/aKUYF https://gee.su/aAFKX https://qps.ru/VnFzY https://gee.su/tnsYd https://qps.ru/kmTIZ https://gee.su/qrAOw https://gee.su/kgsOS https://clck.ru/WPdg7 https://gee.su/ImGka https://gee.su/iLZtH https://clck.ru/WPYzS https://qps.ru/EeTJV https://clck.ru/WPfsW https://gee.su/4MQos https://qps.ru/ByMPN https://gee.su/kPvY8

Cosmetics

Joshuavic,2. 8. 2021 9:37


High quality, 1 year warranty
All products are characterized by ultra-modern design and reliable quality. With a technical quality inspection department, products are strictly inspected one by one in our warehouse before shipment. In addition, we offer a 1-year warranty for most of the products on the website, and there is also an easy return process available on the website.
Free Discount Coupons
To thank our customers, we often provide various coupons to save money - up to 40%.
https://fas.st/jF40Y

Untested product in the concern upstanding custom of person

Stronpet,1. 8. 2021 20:42

https://gee.su/A4EwC https://clck.ru/WPqL9 https://qps.ru/pwQhR https://gee.su/FdBX1 https://gee.su/5fA6C https://clck.ru/WQ8J5 https://clck.ru/WPbyg https://gee.su/TbaZJ https://gee.su/OPANa https://qps.ru/7Fxzw https://clck.ru/WPcYG https://gee.su/u0nVB https://clck.ru/WPiQG https://clck.ru/WPqhr https://clck.ru/WPkvS https://gee.su/fUxZP https://qps.ru/hZPke https://gee.su/WbsFt https://gee.su/p0uaO https://clck.ru/WPga2
https://gee.su/p1Raw https://gee.su/iYOGN https://gee.su/4qBLD https://gee.su/GOAz5 https://clck.ru/WPU9F https://qps.ru/HTjpd https://gee.su/m4esA https://gee.su/r1fmt https://gee.su/iY0PC https://qps.ru/PnqGi https://clck.ru/WPWRX https://qps.ru/iYUO7 https://qps.ru/BCW6R https://clck.ru/WQ5cJ https://gee.su/51KCn https://gee.su/PHuZe https://qps.ru/T1sSy https://clck.ru/WPQ26 https://gee.su/9xElD https://clck.ru/WPx35
https://clck.ru/WPRuc https://gee.su/tQsvd https://clck.ru/WPbL5 https://qps.ru/BiXYg https://qps.ru/Nf8GZ https://qps.ru/uiGzf https://gee.su/X2Ic9 https://qps.ru/ma7lz https://gee.su/GO0vU https://qps.ru/Mf9qU https://qps.ru/q0uc8 https://gee.su/nlemT https://clck.ru/WPT32 https://clck.ru/WPweR https://gee.su/31xQB https://qps.ru/DexBs https://gee.su/wE4GO https://qps.ru/cZUrA https://gee.su/FRBUk https://gee.su/DH7lR

Bitcoin NEO to the Moon - BNEO - New era of Crypto!

bneoshTek,1. 8. 2021 20:26

Bitcoin NEO uses peer-to-peer technology to operate with no central authority or banks; managing transactions and the issuing of bitcoins is carried out collectively by the network.
Emission 21 000 000 coins (max supply).

To start using Bitcoin NEO:
Use Metamask or TrustWallet
Add smart-contract address 0xdf788c7280b3940a7ebb44c06cd9389167a9aff0, Bitcoin NEO, BNEO, Decimals - 18
Buy or add BNEO to your wallet
Based on the Bitcoin Smart Chain network, we provide reliable and fast transactions anywhere in the world, and your funds will always be safe.

Site - https://bitcoin-neo.com/?from=x
Buy tokens - https://bitcoin-neo.com/private-sale?from=x
Airdrop - https://bitcoin-neo.com/airdrop?from=x


Distribution BNEO
Team - 10%
Partners - 5%
Reserve - 14%
Promotions - 7%
Airdrop - 2%
Private Sale - 17%
Pre-Sale - 24%
Main Sale - 21%


Resources:
https://t.me/bneo_channel
https://t.me/bneo_chat
https://twitter.com/bneo_crypto
https://bneo.medium.com/

did you know that you can make money at home free

Jasonbok,1. 8. 2021 19:48



100% free
make extra money at home as a freelanceer
作为自由职业者在家赚取额外的钱
एक फ्रीलांसर के रूप में घर पर अतिरिक्त पैसा कमाएं
Gana dinero extra en casa como autónomo
كسب أموال إضافية في المنزل
gagner de l'argent supplémentaire à la maison en tant que pigiste
зарабатывать дополнительные деньги дома как фрилансер

New Freelancer Live streaming per hour service

UseFreelancer.com NEW live streaming software to get one on one per hour live service Such as Online teacher, Babysitting, Cooking Lessons, Craft Lessons, Fitness Lessons, Lawyer consultation, Doctor online visits, Coding Lessons, Language Lessons, any Lessons, Online Music Lessons, using our NEW lives streaming per hour service software, and you can have your own affiliates

for more details

https://www.usefreelancer.com

and start making money at home

Welcome to the new advanced UseFreelancer.com

Enjoy

Лучшая статья!

taibsafunaz1978,1. 8. 2021 18:46

Увлекательная статья, советую всем к изучению! https://999.md/ru/73378289

Leave your comments about my new site - legalnewser.com

Jefferyhew,1. 8. 2021 10:21

Hello, I lunched a new site with costum scripts to publish latest news and events on finance, currencies and economy.
Please leave your comment about my website.
You can find the website in my signature.
Thanks.

curso de filosofia em sp de

GeraldDon,1. 8. 2021 9:01

https://aguirrehilaro.blogspot.com/2021/06/write-my-research-paper-for-me-i-need.html
https://lirik-pas.blogspot.com/2021/06/loanmax-title-loans.html
https://essay-writer-service-quick.blogspot.com/2021/05/how-to-write-dissertation-introduction.html
https://aguirrehilaro.blogspot.com/2021/06/sat-act-prep-online-guides-and-tips.html
https://brockragere.blogspot.com/2021/05/who-can-write-my-thesis-statement-help.html
https://harpermivapu.blogspot.com/2021/05/how-to-write-good-essay-from.html
https://harpermivapu.blogspot.com/2021/06/what-is-best-paper-for-fountain-pens.html
https://atkinsonvetebu.blogspot.com/2021/06/thesis-writing-services-thesis-writing.html
https://harpermivapu.blogspot.com/2021/06/pretty-writing-paper-pretty-writing.html

https://rileytukolu.blogspot.com/2021/05/cursos-de-seguranca-do-trabalho-online.html
https://rosegerada.blogspot.com/2021/02/curso-cuidador-infantil-virtual.html
https://nolanhikafu.blogspot.com/2021/02/iap-cursos-online-area-do-aluno-da.html
https://batesbobuke.blogspot.com/2021/02/gabarito-oficial-xii-exame-de-ordem.html
https://churchguhuve.blogspot.com/2021/05/artigo-159-do-cc-cost-comparison.html
https://bradshawmiseva.blogspot.com/2021/01/curso-de-primeiros-socorros-cruz.html
https://peterstukeku.blogspot.com/2021/02/cursor-3d-model-wallpaper.html
https://bateskelagu.blogspot.com/2021/03/what-is-size-of-college-diploma-fee.html

https://skinnerlasebo.blogspot.com/2020/11/risk-and-uncertainty-essay-hershey.html
https://stevensonkunevu.blogspot.com/2020/12/how-are-scams-bad-essay-example-writing.html
https://beachrikeni.blogspot.com/2020/12/harvard-style-essay-format-outline.html
https://banksdor.blogspot.com/2020/09/capital-punishment-argumentative-essay.html
https://knowlesmefifu.blogspot.com/2021/02/ethical-issues-on-abortion-essays.html