Choď na obsah Choď na menu
 


Čo je to BARF.

26. 3. 2012

a5.jpg 

 

Čo je to BARF?
Prvýkrát skratku BARF použila američanka Debbie Tripp, aby označila ľudí, ktorí kŕmia svojich psov čerstvou surovou stravou. V tomto prípade BARF znamená Born Again Raw Feeders (znovuzrodená surová potrava). Neskôr bol názov zmenený na Biologically Appropriate Raw Foods – biologicky vhodná surová potrava.
 
Prečo kŕmiť surové mäso?
Lebo vidím, čo dávam psovi do misky, viem upraviť dávku podľa potreby (pribrať, schudnúť...) a chutí im to neporovnateľne viac, než čokoľvek iné :o)
A trošku odbornejšie - črevo psa je veľmi krátke, pretože od prírody sa pes má živiť surovou (prevažne) mäsovou stravou, ktorá je rýchlo (cca. do 24 hodín) strávená. Doba trávenia klasických granúl je obvykle 3 až 4 dni.
Varením sa v živočíšnych bielkovinách menia reťazce aminokyselín a z väčšej časti sa stávajú pre psa nevyužiteľnými. Bielkoviny sú po vare ťažko stráviteľné a strácajú veľké množstvo minerálnych látok.
Pri kŕmení surovým mäsom majú žalúdočné šťavy v žalúdku psa hodnotu pH menej než 1 (človek pH 4 až 5), čo je hodnota zrovnateľná s kyselinou, ktorá ľahko rozloží aj surové kosti. Žalúdočné šťavy psa kŕmeného surovým mäsom tak obsahujú viac kyseliny soľnej (sú kyslejšie) než u psa kŕmeného hotovými krmivami s prevahou obilnín (extrudované granule, konzervy). Tato kyslosť zlikviduje salmonelu, škodlivé baktérie, plesne alebo parazity v tráviacom ústrojenstve. Mäso od mäsiara, určené na ľudský konzum, môžme podávať priamo čerstvé, mäso z iných zdrojov sa odporúča premraziť. Mrazenie zlikviduje všetky prípadné baktérie. Toto sa netýka Aujezského vírusu, ktorý sa môže nachádzať v surovom bravčovom mäse. Na Slovensku sa tento vírus nevyskytuje, v okolitých krajinách (napr. Poľsko) riziko stále je. Zlikvidovať sa dá iba varom, takže bravčové mäso neznámeho pôvodu odporúčam uvariť. Samostatná kapitola je divina, ktorú surovú nepodávame nikdy, vždy len dobre uvarenú.
 
Koľko kŕmiť?
Dospelý pes má dostávať cca 2% svojej hmotnosti. Aktívne psy môžu denne potrebovať 3-5% hmotnosti. Šteniatka dostávajú cca 10%, množstvo sa postupne s vekom znižuje. Samozrejme tieto % sú len orientačné, množstvo krmiva v praxi upravíme podľa konkrétneho psa (či mu lezú rebrá alebo sa pomaly nedajú nahmatať).
Nie je potrebné, aby každá kŕmna dávka obsahovala všetko, čo pes potrebuje. Stačí, ak súhrn všetkých nepostrádateľných živín dostane pes v období niekoľkých týždňov. Preto pri zostavovaní jedálničku BARF nie je chybou kŕmiť aj pár dní jednostranne. Predpokladom optimálnej výživy je len široké spektrum živín, ktorých druhy a zdroje je vhodné striedať.
Kŕmna dávka by mala obsahovať 30% príloh (sem rátame ovocie, zeleninu, mliečne výrobky, vločky atď) a 70% tvorí mäso a mäsové kosti (z toho 30% je čisté mäso a 70% mäsové kosti, t.j. kosti obalené mäsom, napr. kuracie stehná, trupy, krídla, bravčové rebrá atď.) 2x do týždňa môžme dávku čistého mäsa nahradiť vnútornosťami.
 
Pár rád na začiatok...
V prvých dňoch dávame jemnejšie kuracie mäso, mrkvu, jablko - len pár základných ľahko stráviteľných vecí, kým si žalúdok nezvykne na nový druh potravy. Psíkom, ktorým surové mäso "nevonia", ho môžme na chvíľku hodiť do vriacej vody, zvonku chytí pach vareného, ale vnútri zostane surové a psík si postupne zvykne. Mäsové kosti môžme spočiatku pridržať, aby sa ich pes naučiť kúsať a nehltal ich, šteniatkam ich môžme podrviť tĺčikom na mäso, aby sa im ľahšie kúsali. Pri malých rasách psíkov treba dávať obzvlášť pozor, aby im niečo nezabehlo. Často majú problémy napr. s prekúsaním kuracej kože alebo šlachovitejšieho mäsa. Nové veci do stravy zaraďujeme postupne, aby sme v prípade problémy vedeli identifikovať, čo ho spôsobilo.
 
Aké mäso kŕmiť?
Mäsové kosti - Ideálne sú napríklad neorezané rebrá, z kuriat krky, krídla, trupy, a stehná, bravčové chvosty, packy atď. Raz za čas môžme dať aj kosť "holú" - jej ohlodávanie pomáha čistiť zuby, chrupavky dodávajú dôležité látky pre kĺby a psík sa tým skvele zabaví :o)
Trochu odborne - kosti obsahujú minerály, tuky, nenasýtené mastné kyseliny, vitamíny a hlavne kostnú dreň, ktorá je veľmi výživná. Surové kosti poskytujú tiež prirodzené antioxidanty proti starnutiu a enzýmy.
Mäso - Čistým mäsom môžu byť rôzne druhy svaloviny - kuracie prsia, hov. alebo brav. srdce, rôzne mleté druhy mäsa a pod. Záleží od veľkosti psíka a stavu peňaženky, čo všetko môže majiteľ pre svojho miláčikak úpiť. Radíme sem aj ryby - menšie druhy rýb sa môžu podávať surové, kostičky sú mäkké a ohybné (neveriaci Tomášovia môžu rybičku rozobrať a presvedčiťa sa sami :o)
Čisté mäso obsahuje veľa fosforu, pomer medzi vápnikom a fosforom vyrovnávame práve kosťami. Mäso ďalej dodáva bielkoviny, tuky, vodu, určité vitamíny a minerálne látky. Je tiež dodávateľom energie. Neobsahuje škrob, cukry alebo vlákninu. Surové mäso je chudobné na sodík, ale bohaté na draslík. To je dobré pre psov so srdcovými problémami. Mäso s najnižším množstvom sodíka je hovädzina a bravčovina, mäso s najvyšším množstvom draslíka je bravčovina spolu s kuracinou. To robí bravčovinu vhodnou pre kardiakov. Hovädzie, jahňacie, kuracie a bravčové mäso sú veľmi chudobné na vápnik a magnézium - sú vhodnou potravou pre psov náchylných na močové kamene. Hovädzie a jahňacie mäso sú zdrojom zinku. Najlepším zdrojom železa je hovädzina.. Najtučnejšie (a teda najvýkrmenjšie) je bravčové mäso, najdiétnejšie je chudé kuracie bez kože (napr. prsia), prípadne ryby. Srdce je výborným zdrojom bielkovín, B vitamínov a železa. Obsahuje tiež nenasýtené mastné kyseliny a v menšej miere vitamín A. Obsahuje značné množstvo taurínu, ktorý je v potrave dôležitý pre srdce.
 
Vnútornosti - Najčastejšie sa u nás vyskytuje pečeň a obličky. Medzi vnútornosti sa rátajú aj pľúca, mozočky, "býčie gule" a podobné chuťovky, záleží od toho, čo človek vymákne u mäsiara.
Pečeň - je najväčším zdrojom vitamínu A. Pečeň je tiež bohatá na vitamíny D, E a K. Je výborným zdrojom minerálov, predovšetkým zinku, magnézia, selénu a železa. Obsahuje tiež vitamíny skupiny B, hlavne B2, B3, B5. biotín, kyselinu listovú, B12, cholín a inositol. Obsahuje tiež menšie množstvo B1 a je dobrým zdrojom vitamínu C. Pečeň poskytuje zdroj bielkovín a nenasýtených mastných kyselín omega-3 a 6.
Obličky - sú zdrojom bielkovín, esenciálnych mastných kyselín a vitamínov. Sú bohatým zdrojom železa a zinku.
 
 
Čo k mäsu?
 
Zelenina a ovocie:
Najhodnotnejší dodávateľ vitamínov, minerálov a stopových prvkov sú zelené listové zeleniny, ďalej farebné zeleniny a ovocie. Surové zemiaky, cibuľa a nezrelé plody (napr. nazelenalé rajčiny) sú tabu. U nás sa najčastejšie zo zelenej vyskytuje hlávkový šalát, špenát a ľadový šalát, z ostatných mrkva, uhorka, paprika, zeler, kaleráb, brokolica, cvikla. Z ovocia sem tam jablká a banány, inak čo nájdem doma a podelím sa :o)
Ovocie:
Najväčší podiel ovocia tvorí voda.. Hlavnou živinou ovocia sú cukry, je to energetické jedlo. Obsahuje mnoho vlákniny, vitamíny, enzýmy, antioxidanty, minerálne látky, malé množstvo bielkovín a tukov. V surovom ovocí sú najviac prítomné dve živiny, vitamín A ako karotén a vitamín C. Pes môže jesť všetky druhy ovocia (okrem avokáda), avšak tropické ovocie je obzvlášť cenné, pretože obsahuje mnoho antioxidantov.
Jablká – sú bohaté na karotén a pektín (významná časť vlákniny),beta-karotén a vitamínu C ako aj niekoľkých vitamínov skupiny B, najmä vitamínu B6, kyselinu listovú a mnoho draslíka.
Hrušky – sú výborným zdrojom vlákniny, taktiež obsahujú pektín. Čerstvé hrušky obsahujú draslík, ktorý je nevyhnutný pre udržovanie srdca, svalového sťahovania, nervového prenosu a metabolizmus sacharidov. Hrušky tiež obsahujú vitamín C.
Grapefruit - je výborným zdrojom flavonoidov, vo vode rozpustnej vlákniny, draslíka, vitamínu C a kyseliny listovej. Má protirakovinové účinky. Pektín v grapefruite znižuje hladinu cholesterolu. Pomaranč – je výborným zdrojom vitamínu C, kyseliny listovej, draslíku, vitamínu B1. Dôležitou výživovou hodnotou pomaranču je jeho zásoba flavonoidov, čím pomaranč pomáha posilňovať imunitný systém, podporuje pojivové tkanivo a podporuje zdravie celkovo. Pomaranč chráni proti vzniku rakoviny a ničí vírusové infekcie.
Zelenina
Zo surovej zeleniny pes získava vlákninu, omega-3 esenciálnu mastnú kyselinu, mnoho pre psa potrebných vitamínov, mnoho enzýmov a rozličných antioxidantov a fytochemikálii.
Brokolica - Je bohatým zdrojom vitamínu C, beta-karoténu, kyseliny listovej, vápnika, vlákniny a chrómu. Brokolica má protirakovinový účinok.
Špenát - obsahuje dvakrát viac železa ako ostatná zelenina. Obsahuje chlorofyl a karotén, čím sa stáva bohatým zdrojom antioxidantov. Je aj zdrojom vlákniny, vápnika, draslíka a vitamínov A, B6 a K.
Zeler - je bohatý na vápnik, draslík, fosfor, sodík a železo a tiež vitamínov A, B, C. Taktiež znižuje nervozitu a používa sa na neutralizovanie kyselín.
Mrkva - je najbohatším zdrojom pro-vitamínov A, karoténov, spomedzi všetkých bežne konzumovaných zelenín. Beta-karotén je silným antioxidantom. Mrkva tiež obsahuje vitamíny B, C D, E, K, riboflavín, niacin, vápnik, draslík, fosfor, sodík a železo. Opakovane sa ukazuje, že mrkva vyživuje očné nervy a významne zlepšuje zrak.
Paprika - Červená paprika má trikrát viac vitamínu C ako citrusy. Okrem toho červené papriky sú veľmi dobrým zdrojom beta-karoténu a poskytujú vhodné množstvo vlákniny a vitamínu B6. Pretože paprika stimuluje cirkuláciu a zlepšuje krvný tok je považovaná za vhodné jedlo pri poruchách cirkulácie a ako prostriedok pre podporu trávenia.
 
Prílohy
Ryža, cestoviny, vločky (ideálne sparené = zaliať horúcou vodou a nechať nacucať),
Mliečne - syr, jogurt, tvaroh, acidko...vyhýbať sa čistému mlieku a smotane
 
Ostatné:
Mojim potvorám zvyknem ešte do žrádla pridať sem tam masť, najmä v zimných mesiacoch keď sa ochladí, sem tam olej (akýs a pritrafí - olivový, slnečnicový, rybí...), vajcia a počas pĺznutia sú výborné ľanové semiačka. Nežravcom pomáhajú kvasnie (čo ale nie je náš prípad ani náhodou :D )
Vajcia - Považujú sa za výborný zdroj bielkovín. Obsahujú celú radu minerálov, vrátane výborného množstva vápniku (hlavne v žĺtku), všetky vitamíny okrem vitamínu C, radu vysoko kvalitných nasýtených a nenasýtených mastných kyselín, výživný lecitín a celú radu enzýmov a ďalších zložiek prispievajúcich k dlhovekosti. Škrupina pomáha vyvažovať obsah vápnika v potrave. Vaječné žĺtka sú výborným jedlom pre psov s kožnými problémami.
Ľanové semienko - Olej zo semienka je bohatým zdrojom esenciálnych mastných kyselín. Ľanový výťažok lignan znižuje cholesterol a chráni zvieratá pred cukrovkou. Obsahuje vlákninu, kyselinu alfa-linoleovú a lignany. Tieto zložky môžu pomáhať pri prevencii srdcových chorôb a snáď i pri liečbe chronických ochorení ľadvín.
 
Je potreba niečo pridávať?
Z vlastných skúseností - ak sa dodrží pestrosť stravy, nie. Po roku kŕmenia boli hodnoty jednotlivých prvkov v krvi úplne ukážkové. Ale kto chce, pre kľud na duši môže pridávať vitamínovo-minerálne doplnky, v ponuke ich je viacero druhov a značiek. Ich podávanie by som ale zvážila hlavne v období rastu - pri výmene zubov má telo zvýšenú spotrebu vápnika, tak aby náhodou nechýbalo.
 
Niečo na záver:
Čo ešte dodať - asi len
DOBRÚ CHUŤ :
 
 

Komentáre

Pridať komentár

Prehľad komentárov

Комментарий

WilliffmOxync,17. 2. 2022 14:30

https://rallynovosti.ru/user/Remontmskkaw/

view publisher site sh-casino

Georgegog,17. 2. 2022 14:09

this link https://sh-casino.com/en/

learn this here now mostbet24

Martinvierm,17. 2. 2022 11:33

click resources https://mostbet24.in/mostbet-app/

sexxhd video sex

Rodrigomem,17. 2. 2022 11:18

xxx russ video https://www.tryporno.net/mv/202686/cutie-college-cunt-group-fuck-bukkake.html
gonda sex videos https://www.tryporno.net/mv/299288/fisting-threesome-xxx.html
joolee kaish porn https://www.tryporno.net/mv/786447/gia-paige-in-masturbation-movie-atkhairy.html
sex seal tod https://www.tryporno.net/mv/278586/cuties-has-ass-up-in-the-air-4-cesquirt-sex-toy-play-now.html
top saxxe video https://www.tryporno.net/mv/106787/hd-pov-hot-college-girl-is-eager-to-please-you.html
xxx old hasebnd https://www.tryporno.net/mv/730480/skittish-dudes-would-like-to-double-penetrate-timea.html
b.f.nacked sexy video https://www.tryporno.net/mv/796893/boot-worship-pov.html
boro sikla koijanai https://www.tryporno.net/mv/153165/cheating-blonde-housewife-riding-dick-in-livingroom.html
sexy video poker https://www.tryporno.net/mv/461376/horny-teacher-and-student-lara-page-and-lana-blond-get-wild-after-the-class.html
porno boldly wood https://www.tryporno.net/mv/135808/anal-homemade-sex.html
www.sex mix xxx.com https://www.tryporno.net/mv/80257/latina-girl-janeva-beads-mouth-and-pussy-on-cock.html
prone xxxii videos https://www.tryporno.net/mv/793223/erst-blowjob-dann-anal.html
chut kiss sex https://www.tryporno.net/mv/64992/young-legal-porn.html
sani luon xxxxxxx https://www.tryporno.net/mv/109969/milfs-hardcore-cherie-deville-casey-calvert-aiden-starr-sovereign-syre-xander-corvus-mickey-mod-van-wylde.html
saneey leyone xxx.com https://www.tryporno.net/mv/44063/massage-sex-with-a-blonde-and-cumshots.html
gujrati sexy vidiyo https://www.tryporno.net/mv/520402/shemale-barbara-rides-her-boyfriends-dick.html
lilly dhuthar xxx https://www.tryporno.net/mv/429099/anal-slut-carina-roman-cheats-with-black-dick.html
lires ross xxx https://www.tryporno.net/mv/793888/crazy-xxx-clip-solo-female-crazy-exclusive-version.html
xxx pakistani photos https://www.tryporno.net/mv/308241/cherri-deville-and-aaliyah-love-massage-lesbians.html
liz valery feet https://www.tryporno.net/mv/518284/pallid-fat-fricatrice-gets-her-hairy-disgusting-cunt-drilled-missionary.html

Source vulkan-vegas-casino

Davidtop,17. 2. 2022 10:42

click here for more https://vulkan-vegas-casino.de/vulkan-vegas/

It's time to earn

Kennethpaype,17. 2. 2022 10:13

More detailed: https://xxxconent.biz/go/my3tgzrvmq5dkojugy

Get More Information ggbet-top

HarlandAbelo,17. 2. 2022 7:44

more https://ggbet-top.com/ggbet-bonusy-i-kody-promocyjne/

Top cheap essay writer for hire for school

BuyEssayOnline,17. 2. 2022 5:09

Top cheap essay writer for hire for school https://isgar.org/2022/02/15/example-of-autobiography-essay-about-yourself/


UYhjhgTDkJHVy

xxx xxnnxx video

Robertvew,17. 2. 2022 4:30

daino sex video https://www.tryporn.net/video/282533/babe-rubs-her-pink-clit-while-jerking-his-cock.html
x69x sex mp4 https://www.tryporn.net/video/846783/best-piece-of-ass-you-are-gonna-see-today-pov.html
new ducking video https://www.tryporn.net/video/152985/cute-cam-girls-live-masturbating.html
xxx video bliding https://www.tryporn.net/video/391513/2017-amateur-sex-compilation-part-1.html
sexe vГ©dГ©o porno https://www.tryporn.net/video/404039/oldnanny-busty-bbw-old-mature-granny-compilation.html
bacho xxx vidwos https://www.tryporn.net/video/260499/wet-college-beach-party.html
sexsi vdios hd https://www.tryporn.net/video/416278/tattooed-plumper-scarlet-lavey-has-big-tits-and-loves-to-fuck.html
anri okita masturbation https://www.tryporn.net/video/498329/kinky-bdsm-fun-with-seductive-lesbian-kristine-andrews.html
puran big hot https://www.tryporn.net/video/389069/sally-squirt-hitchhikes-and-gets-smashed.html
romantik fst fukings https://www.tryporn.net/video/773149/fist-flush-freaky-full-vaginal-fisting-from-hot-lesbians.html
xxx in koria https://www.tryporn.net/video/787638/german-brunetter-in-shiny-puffy-jacket-masturbation.html
schoolgirl sex mp4 https://www.tryporn.net/video/168280/chubby-czech-teen-shows-her-big-boobies-at-her-first-casting.html
beautiful moms porn https://www.tryporn.net/video/20165/18-teen-amateur-creampie-in-hotel-room.html
sannyliony sexi vidos https://www.tryporn.net/video/298124/horny-dark-hair-milf-screaming-when-you-wreck-her-pussy-w-acesquirt-sex-toy.html
sxxwe sxxxx hd https://www.tryporn.net/video/471648/omageil-cindy-and-phyla-wet-and-hairy-grandmas.html
marathi nars xxx https://www.tryporn.net/video/796359/barely-legal-latin-babe-eliza-ibarra-gives-amazing-blowjob.html
wwwsex to wap.com https://www.tryporn.net/video/220999/deep-anal-toying-with-sex-toy-on-cam.html
lesbian videos unblocked https://www.tryporn.net/video/116575/pornstar-lezdom-threeway-with-hot-jodi-taylor.html
www sanilin xxx https://www.tryporn.net/video/492986/cunnilingus-turns-into-a-splendid-mish-with-voracious-bitch-bess.html
xdesi video com https://www.tryporn.net/video/275704/orgy-party-whit-a-beautiful-lesbians-girls.html

her latest blog bestecasinoseite

Stevenfep,17. 2. 2022 2:55

address https://bestecasinoseite.de/

best laptop

Antoniohah,17. 2. 2022 1:58

best laptop

https://geni.us/4MfUUk


best laptop 2022

https://geni.us/hfRVaQ

best laptop under 500

https://geni.us/svGJ

best laptop under 1000

https://geni.us/baRSYu5

bitches hard fuck

Ritadot,16. 2. 2022 22:05

video sex asia https://www.pornstarsporno.info/to/776293/bizarre-bdsm-show-with-a-submissive-tiger.html
stephanie seymour sex https://www.pornstarsporno.info/to/112150/yumeno-aika-casting-vid.html
bestendi xxx hd https://www.pornstarsporno.info/to/796468/horny-cougar-pornstar-staciexxxstarr.html
hindi ooo sex https://www.pornstarsporno.info/to/501590/using-a-dildo-kyra-black-has-fun-and-reaches-orgasm.html
bollywood sexi video https://www.pornstarsporno.info/to/799406/young-anal-tryouts-sexy-janette-shares-her-first-ever-anal-sex-experience.html
nabalik xxx vidiyo https://www.pornstarsporno.info/to/802129/if-youre-not-gay-watch-this-video-and-ill-make-you-a-blow-job.html
bambai ki chudai https://www.pornstarsporno.info/to/102192/squirting-lesbian-massage-301-censored.html
kig sex com https://www.pornstarsporno.info/to/116575/pornstar-lezdom-threeway-with-hot-jodi-taylor.html
xxx video wap https://www.pornstarsporno.info/to/126171/hardcore-and-evil-anal-17-sheena-shaw-bridgette-b-eva-karera-claire-robbins-manuel-ferrara-ramon-nomar.html
xxx forced chinese https://www.pornstarsporno.info/to/277724/drunk-sluts-get-their-pussies-drilled-on-st-patricks-day.html
redwap desisali cry https://www.pornstarsporno.info/to/772750/mega-fat-tart-lorelai-givemore-sucks-and-rides-pervert-grandpas-cock.html
bonyu milk movies https://www.pornstarsporno.info/movs/bed/
forest film sex https://www.pornstarsporno.info/to/798890/busty-japanese-cutie-has-help-discovering-her-g-spot-nipponteen.html
sex xnxxx video https://www.pornstarsporno.info/to/479355/hot-seductive-brunett-april-oneil-enjoys-glory-hole.html
ambaluti exxx video https://www.pornstarsporno.info/to/795589/adriana-brill-adrianas-homemade-sex-tape-i-know-that-gir.html
download video sexxx https://www.pornstarsporno.info/to/402165/hardcore-milf-fantasy-from-holland.html
venejuila adult movie https://www.pornstarsporno.info/to/796218/realitykings-street-blowjobs-alec-knight-tegan-mohr-mo.html
pussy pushing videos https://www.pornstarsporno.info/to/196673/chisato-ito-japan-teen-hairy-pussy-screwed-jizz.html
sax with condam https://www.pornstarsporno.info/movs/latin/
cg porn video https://www.pornstarsporno.info/to/250587/big-fat-ass-reena-sky-is-ready-for-sex.html

Только сейчас

Lestertrumn,16. 2. 2022 21:36

Регистрируйтесь: https://xxxconent.biz/go/my3tgzrvmq5dkojugy

sunnileon sex video

RileyCoals,16. 2. 2022 15:00

sonny leoonsex video https://www.pornstarsporn.info/mv/27120/got2pee-public-pissing-compilation-003.html
silk saree fucking https://www.pornstarsporn.info/mv/176707/truth-or-dare-college-style.html
xxx www comf https://www.pornstarsporn.info/mv/831226/kinsley-karter-and-paisley-porter-are-sucking-cock-in-pov.html
fos xxx aaa https://www.pornstarsporn.info/mv/379253/real-amateur-nudist-beach-hidden-cam-video.html
sex xxx dogs https://www.pornstarsporn.info/mv/906835/leggy-blondes-pov-bj.html
proon video hd https://www.pornstarsporn.info/mv/765040/hand-solo-a-dp-xxx-parody-episode-1.html
www xxx even https://www.pornstarsporn.info/mv/432118/poolside-pussy-pounding.html
bou sex video https://www.pornstarsporn.info/mv/786688/astonishing-xxx-clip-big-tits-newest-watch-it.html
older4me naughty dad https://www.pornstarsporn.info/mv/256748/casting-wild-teen-in-her-first-hardcore-interview.html
ten poro xxx https://www.pornstarsporn.info/mv/793278/fakingstrio-swinger-piscina.html
xxx vido kok https://www.pornstarsporn.info/mv/518826/kinky-girl-rucca-page-gives-a-hot-footjob.html
aletta ocean stockings https://www.pornstarsporn.info/mv/305119/swingers-swap-partners-and-fucking-hard.html
nadiya sexy movie https://www.pornstarsporn.info/mv/110759/mom-single-mom-loves-filming-her-big-breasts.html
xxx.com hindi kharkhand https://www.pornstarsporn.info/videos/asian/
video mia khalifah https://www.pornstarsporn.info/mv/123442/horny-lesbian-chika-shares-a-blue-vibrator-with-a-lesbian-friend.html
14 yaer xxx https://www.pornstarsporn.info/mv/103847/love-creampie-redhead-filled-up-with-cum-in-messy-sex.html
www labians sex.com https://www.pornstarsporn.info/mv/953748/cum-on-feet-pov-bts.html
bobs sex video https://www.pornstarsporn.info/mv/398969/sexy-nudist-babes-filmed-playing-on-the-nude-beach.html
luna costa porn https://www.pornstarsporn.info/mv/277807/amateur-teen-couple-homemade-fucking.html
mon sex hdxxx.com https://www.pornstarsporn.info/mv/113587/clara-katy-and-lea-lesbians-for-freeones.html

I Obtained Control of My Health And Wellness Thanks to This Odd Japanese Breakfast Tonic

Justinidoth,16. 2. 2022 13:55

https://bit.ly/3en0Aov I Obtained Control of My Wellness Thanks to This Weird Japanese Breakfast Tonic

It's time to earn

Kennethpaype,16. 2. 2022 12:56

More detailed: https://xxxconent.biz/go/my3tgzrvmq5dkojugy

pron blu sex

RichardPhaby,16. 2. 2022 8:22

xvideo2 indian rep https://www.orgyvids.info/vid/205299/steamy-arse-anal-drilling-anal-pounding.html
maa baba xxx https://www.orgyvids.info/vid/198739/dudes-cunnilingus-is-turning-honey-into-a-floozy.html
bokep barat pipis https://www.orgyvids.info/vid/793240/miamaxxx-luxury-tattooed-cover-girl-shower-scene.html
सेकसी मुवी बिलु https://www.orgyvids.info/vid/85522/lindsey-olsen-in-stockings-stuff-ass-with-dildo.html
download videos pornxxx https://www.orgyvids.info/vid/360273/intense-wild-double-toying-for-super-horny-college-girl.html
www.xxx vedio com https://www.orgyvids.info/vid/274954/you-made-big-tits-how-its-done-w-wetvibe-sex-toy-live-pussy-squirt.html
shopkeeper xxnx videos https://www.orgyvids.info/vid/89163/the-beginning-of-hot-group-sex-by-choky-ice-ivana-sugar-izabella-nick-lang.html
bad xxx video https://www.orgyvids.info/vid/234075/magma-film-russian-xmas-is-hot-and-horny.html
sexi chudai videos https://www.orgyvids.info/vid/406436/big-ass-indonesian-babe-has-hardcore-anal-sex-in-pov.html
xxx burther sester https://www.orgyvids.info/vid/196885/skinny-tall-teen-amateur-jizzed-on-at-this-fake-casting-call.html
no 1sex videos https://www.orgyvids.info/vid/282975/hot-blond-client-banged-by-her-masseur-on-massage-table.html
xxx zcw com https://www.orgyvids.info/vid/111387/atlantida-mayola-meadow-sandy-sweet-blonde-in-cute-college-girls-enjoying-hardcore-fucking.html
sister reap brother https://www.orgyvids.info/vid/11437/pornstar-shy-love-getting-fucked.html
xxx x 3gp https://www.orgyvids.info/vid/402852/big-tit-blonde-vs-big-black-cock.html
xvideosv sex hd https://www.orgyvids.info/vid/517753/cute-face-of-latin-meet-amber-gets-sprayed-with-cum.html
adriya rai bf.com https://www.orgyvids.info/vid/14180/young-kaycee-and-her-mommy-share-a-cock.html
school girls duck https://www.orgyvids.info/vid/113587/clara-katy-and-lea-lesbians-for-freeones.html
wedding dress cuming https://www.orgyvids.info/vid/174792/cheat-on-me-and-ill-cheat-on-you-times-two.html
3p mobile sex https://www.orgyvids.info/vid/89514/cris-commando-seeks-for-truth-in-selena-castros-bumpers.html
xxxfull japni move https://www.orgyvids.info/vid/519450/shemale-wanessa-bysmark-rides-her-boyfriends-dick.html

hello

Mgdsdfb,16. 2. 2022 8:04

Dbfoyvn

stellastella717@gmail.com
:

Discover How The Foods You're Eating Everyday Are Making Your Fat Cells SICK

JesseRew,16. 2. 2022 4:30

https://bit.ly/3y8bt5A Among your body's primary fat-burning hormonal agents REDUCES when you go on a diet plan?

Study has revealed that this crucial hormone stop by as long as 50% after just 7 days of diet programs!

The most awful part is, the longer you try to diet plan, the worse it obtains, which is why several "serial dieters" frequently struggle to keep the weight off (if they lose it at all ...).

The bright side is we're going to share the nourishment techniques to BOOST your body's natural fat-burning hormones securely and normally! https://bit.ly/3y8bt5A

super super xxx

ReginaldFaw,16. 2. 2022 1:54

mansura lsa xxx https://www.orgypornvids.net/vd/785585/feet-fetish-french-arabic-girl-tights-and-socks.html
xnxx malayalam com https://www.orgypornvids.net/vd/764181/spring-break-beach-house-party-2.html
porn videos direction https://www.orgypornvids.net/vd/280474/coed-creampied-by-stranger-in-public.html
sraddha kapoor xnxx https://www.orgypornvids.net/vd/274284/curly-hair-slut-gets-fucked-by-nasty-dude-for-some-cash.html
sex xxx chodi https://www.orgypornvids.net/vd/427688/oldnanny-hot-mature-playing-alone-with-herself.html
japanese 3gp full https://www.orgypornvids.net/vd/427688/oldnanny-hot-mature-playing-alone-with-herself.html
bhanu sri fucking https://www.orgypornvids.net/vd/228222/kinky-masseuse-sucks-off-her-clients-rod-under-the-table.html
xxxsex phudi hot https://www.orgypornvids.net/vd/503104/dark-side-of-blonde-hooker-nicki-blue-is-revealed-in-hardcore-bdsm-game.html
hd xnxxx2 sexy.com https://www.orgypornvids.net/vd/398448/bath-time-is-the-best-time-for-big-tits-arab-pornstar.html
angela whaite yoga https://www.orgypornvids.net/vd/397558/massage-x-massage-and-orgasm-for-carol.html
sex video xdd https://www.orgypornvids.net/javascript:stub()
student xxx sliping https://www.orgypornvids.net/vd/114608/european-assfucked-patients-voyeur-creampie.html
sex hitomi hd https://www.orgypornvids.net/vd/798011/sunny-leone-amazing-body.html
sexo in hindi https://www.orgypornvids.net/vd/197682/super-heroine-fucks-japanese-cock.html
xxx story movi https://www.orgypornvids.net/vd/386165/naughty-gal-lastly-receives-longawaited-cumshots.html
open sex vidio.com https://www.orgypornvids.net/vd/148577/masturbator-mattie-borders-shows-us-her-goods.html
pakistanilocal sex video2018 https://www.orgypornvids.net/vd/795223/pretty-japanese-creampied-twice-on-webcam-part-2.html
za zzers com https://www.orgypornvids.net/vd/397815/bbw-asian-cant-decide-between-throat-and-pussy-fuck.html
sinhala chatoon sex https://www.orgypornvids.net/vd/478196/strapon-sex-toy-joins-sexy-ginger-b-and-esmerelda.html
बूर की चुदाई https://www.orgypornvids.net/vd/305922/fisting-his-gfs-ruined-pussy-at-a-public-park.html