Choď na obsah Choď na menu
 


Čo je to BARF.

26. 3. 2012

a5.jpg 

 

Čo je to BARF?
Prvýkrát skratku BARF použila američanka Debbie Tripp, aby označila ľudí, ktorí kŕmia svojich psov čerstvou surovou stravou. V tomto prípade BARF znamená Born Again Raw Feeders (znovuzrodená surová potrava). Neskôr bol názov zmenený na Biologically Appropriate Raw Foods – biologicky vhodná surová potrava.
 
Prečo kŕmiť surové mäso?
Lebo vidím, čo dávam psovi do misky, viem upraviť dávku podľa potreby (pribrať, schudnúť...) a chutí im to neporovnateľne viac, než čokoľvek iné :o)
A trošku odbornejšie - črevo psa je veľmi krátke, pretože od prírody sa pes má živiť surovou (prevažne) mäsovou stravou, ktorá je rýchlo (cca. do 24 hodín) strávená. Doba trávenia klasických granúl je obvykle 3 až 4 dni.
Varením sa v živočíšnych bielkovinách menia reťazce aminokyselín a z väčšej časti sa stávajú pre psa nevyužiteľnými. Bielkoviny sú po vare ťažko stráviteľné a strácajú veľké množstvo minerálnych látok.
Pri kŕmení surovým mäsom majú žalúdočné šťavy v žalúdku psa hodnotu pH menej než 1 (človek pH 4 až 5), čo je hodnota zrovnateľná s kyselinou, ktorá ľahko rozloží aj surové kosti. Žalúdočné šťavy psa kŕmeného surovým mäsom tak obsahujú viac kyseliny soľnej (sú kyslejšie) než u psa kŕmeného hotovými krmivami s prevahou obilnín (extrudované granule, konzervy). Tato kyslosť zlikviduje salmonelu, škodlivé baktérie, plesne alebo parazity v tráviacom ústrojenstve. Mäso od mäsiara, určené na ľudský konzum, môžme podávať priamo čerstvé, mäso z iných zdrojov sa odporúča premraziť. Mrazenie zlikviduje všetky prípadné baktérie. Toto sa netýka Aujezského vírusu, ktorý sa môže nachádzať v surovom bravčovom mäse. Na Slovensku sa tento vírus nevyskytuje, v okolitých krajinách (napr. Poľsko) riziko stále je. Zlikvidovať sa dá iba varom, takže bravčové mäso neznámeho pôvodu odporúčam uvariť. Samostatná kapitola je divina, ktorú surovú nepodávame nikdy, vždy len dobre uvarenú.
 
Koľko kŕmiť?
Dospelý pes má dostávať cca 2% svojej hmotnosti. Aktívne psy môžu denne potrebovať 3-5% hmotnosti. Šteniatka dostávajú cca 10%, množstvo sa postupne s vekom znižuje. Samozrejme tieto % sú len orientačné, množstvo krmiva v praxi upravíme podľa konkrétneho psa (či mu lezú rebrá alebo sa pomaly nedajú nahmatať).
Nie je potrebné, aby každá kŕmna dávka obsahovala všetko, čo pes potrebuje. Stačí, ak súhrn všetkých nepostrádateľných živín dostane pes v období niekoľkých týždňov. Preto pri zostavovaní jedálničku BARF nie je chybou kŕmiť aj pár dní jednostranne. Predpokladom optimálnej výživy je len široké spektrum živín, ktorých druhy a zdroje je vhodné striedať.
Kŕmna dávka by mala obsahovať 30% príloh (sem rátame ovocie, zeleninu, mliečne výrobky, vločky atď) a 70% tvorí mäso a mäsové kosti (z toho 30% je čisté mäso a 70% mäsové kosti, t.j. kosti obalené mäsom, napr. kuracie stehná, trupy, krídla, bravčové rebrá atď.) 2x do týždňa môžme dávku čistého mäsa nahradiť vnútornosťami.
 
Pár rád na začiatok...
V prvých dňoch dávame jemnejšie kuracie mäso, mrkvu, jablko - len pár základných ľahko stráviteľných vecí, kým si žalúdok nezvykne na nový druh potravy. Psíkom, ktorým surové mäso "nevonia", ho môžme na chvíľku hodiť do vriacej vody, zvonku chytí pach vareného, ale vnútri zostane surové a psík si postupne zvykne. Mäsové kosti môžme spočiatku pridržať, aby sa ich pes naučiť kúsať a nehltal ich, šteniatkam ich môžme podrviť tĺčikom na mäso, aby sa im ľahšie kúsali. Pri malých rasách psíkov treba dávať obzvlášť pozor, aby im niečo nezabehlo. Často majú problémy napr. s prekúsaním kuracej kože alebo šlachovitejšieho mäsa. Nové veci do stravy zaraďujeme postupne, aby sme v prípade problémy vedeli identifikovať, čo ho spôsobilo.
 
Aké mäso kŕmiť?
Mäsové kosti - Ideálne sú napríklad neorezané rebrá, z kuriat krky, krídla, trupy, a stehná, bravčové chvosty, packy atď. Raz za čas môžme dať aj kosť "holú" - jej ohlodávanie pomáha čistiť zuby, chrupavky dodávajú dôležité látky pre kĺby a psík sa tým skvele zabaví :o)
Trochu odborne - kosti obsahujú minerály, tuky, nenasýtené mastné kyseliny, vitamíny a hlavne kostnú dreň, ktorá je veľmi výživná. Surové kosti poskytujú tiež prirodzené antioxidanty proti starnutiu a enzýmy.
Mäso - Čistým mäsom môžu byť rôzne druhy svaloviny - kuracie prsia, hov. alebo brav. srdce, rôzne mleté druhy mäsa a pod. Záleží od veľkosti psíka a stavu peňaženky, čo všetko môže majiteľ pre svojho miláčikak úpiť. Radíme sem aj ryby - menšie druhy rýb sa môžu podávať surové, kostičky sú mäkké a ohybné (neveriaci Tomášovia môžu rybičku rozobrať a presvedčiťa sa sami :o)
Čisté mäso obsahuje veľa fosforu, pomer medzi vápnikom a fosforom vyrovnávame práve kosťami. Mäso ďalej dodáva bielkoviny, tuky, vodu, určité vitamíny a minerálne látky. Je tiež dodávateľom energie. Neobsahuje škrob, cukry alebo vlákninu. Surové mäso je chudobné na sodík, ale bohaté na draslík. To je dobré pre psov so srdcovými problémami. Mäso s najnižším množstvom sodíka je hovädzina a bravčovina, mäso s najvyšším množstvom draslíka je bravčovina spolu s kuracinou. To robí bravčovinu vhodnou pre kardiakov. Hovädzie, jahňacie, kuracie a bravčové mäso sú veľmi chudobné na vápnik a magnézium - sú vhodnou potravou pre psov náchylných na močové kamene. Hovädzie a jahňacie mäso sú zdrojom zinku. Najlepším zdrojom železa je hovädzina.. Najtučnejšie (a teda najvýkrmenjšie) je bravčové mäso, najdiétnejšie je chudé kuracie bez kože (napr. prsia), prípadne ryby. Srdce je výborným zdrojom bielkovín, B vitamínov a železa. Obsahuje tiež nenasýtené mastné kyseliny a v menšej miere vitamín A. Obsahuje značné množstvo taurínu, ktorý je v potrave dôležitý pre srdce.
 
Vnútornosti - Najčastejšie sa u nás vyskytuje pečeň a obličky. Medzi vnútornosti sa rátajú aj pľúca, mozočky, "býčie gule" a podobné chuťovky, záleží od toho, čo človek vymákne u mäsiara.
Pečeň - je najväčším zdrojom vitamínu A. Pečeň je tiež bohatá na vitamíny D, E a K. Je výborným zdrojom minerálov, predovšetkým zinku, magnézia, selénu a železa. Obsahuje tiež vitamíny skupiny B, hlavne B2, B3, B5. biotín, kyselinu listovú, B12, cholín a inositol. Obsahuje tiež menšie množstvo B1 a je dobrým zdrojom vitamínu C. Pečeň poskytuje zdroj bielkovín a nenasýtených mastných kyselín omega-3 a 6.
Obličky - sú zdrojom bielkovín, esenciálnych mastných kyselín a vitamínov. Sú bohatým zdrojom železa a zinku.
 
 
Čo k mäsu?
 
Zelenina a ovocie:
Najhodnotnejší dodávateľ vitamínov, minerálov a stopových prvkov sú zelené listové zeleniny, ďalej farebné zeleniny a ovocie. Surové zemiaky, cibuľa a nezrelé plody (napr. nazelenalé rajčiny) sú tabu. U nás sa najčastejšie zo zelenej vyskytuje hlávkový šalát, špenát a ľadový šalát, z ostatných mrkva, uhorka, paprika, zeler, kaleráb, brokolica, cvikla. Z ovocia sem tam jablká a banány, inak čo nájdem doma a podelím sa :o)
Ovocie:
Najväčší podiel ovocia tvorí voda.. Hlavnou živinou ovocia sú cukry, je to energetické jedlo. Obsahuje mnoho vlákniny, vitamíny, enzýmy, antioxidanty, minerálne látky, malé množstvo bielkovín a tukov. V surovom ovocí sú najviac prítomné dve živiny, vitamín A ako karotén a vitamín C. Pes môže jesť všetky druhy ovocia (okrem avokáda), avšak tropické ovocie je obzvlášť cenné, pretože obsahuje mnoho antioxidantov.
Jablká – sú bohaté na karotén a pektín (významná časť vlákniny),beta-karotén a vitamínu C ako aj niekoľkých vitamínov skupiny B, najmä vitamínu B6, kyselinu listovú a mnoho draslíka.
Hrušky – sú výborným zdrojom vlákniny, taktiež obsahujú pektín. Čerstvé hrušky obsahujú draslík, ktorý je nevyhnutný pre udržovanie srdca, svalového sťahovania, nervového prenosu a metabolizmus sacharidov. Hrušky tiež obsahujú vitamín C.
Grapefruit - je výborným zdrojom flavonoidov, vo vode rozpustnej vlákniny, draslíka, vitamínu C a kyseliny listovej. Má protirakovinové účinky. Pektín v grapefruite znižuje hladinu cholesterolu. Pomaranč – je výborným zdrojom vitamínu C, kyseliny listovej, draslíku, vitamínu B1. Dôležitou výživovou hodnotou pomaranču je jeho zásoba flavonoidov, čím pomaranč pomáha posilňovať imunitný systém, podporuje pojivové tkanivo a podporuje zdravie celkovo. Pomaranč chráni proti vzniku rakoviny a ničí vírusové infekcie.
Zelenina
Zo surovej zeleniny pes získava vlákninu, omega-3 esenciálnu mastnú kyselinu, mnoho pre psa potrebných vitamínov, mnoho enzýmov a rozličných antioxidantov a fytochemikálii.
Brokolica - Je bohatým zdrojom vitamínu C, beta-karoténu, kyseliny listovej, vápnika, vlákniny a chrómu. Brokolica má protirakovinový účinok.
Špenát - obsahuje dvakrát viac železa ako ostatná zelenina. Obsahuje chlorofyl a karotén, čím sa stáva bohatým zdrojom antioxidantov. Je aj zdrojom vlákniny, vápnika, draslíka a vitamínov A, B6 a K.
Zeler - je bohatý na vápnik, draslík, fosfor, sodík a železo a tiež vitamínov A, B, C. Taktiež znižuje nervozitu a používa sa na neutralizovanie kyselín.
Mrkva - je najbohatším zdrojom pro-vitamínov A, karoténov, spomedzi všetkých bežne konzumovaných zelenín. Beta-karotén je silným antioxidantom. Mrkva tiež obsahuje vitamíny B, C D, E, K, riboflavín, niacin, vápnik, draslík, fosfor, sodík a železo. Opakovane sa ukazuje, že mrkva vyživuje očné nervy a významne zlepšuje zrak.
Paprika - Červená paprika má trikrát viac vitamínu C ako citrusy. Okrem toho červené papriky sú veľmi dobrým zdrojom beta-karoténu a poskytujú vhodné množstvo vlákniny a vitamínu B6. Pretože paprika stimuluje cirkuláciu a zlepšuje krvný tok je považovaná za vhodné jedlo pri poruchách cirkulácie a ako prostriedok pre podporu trávenia.
 
Prílohy
Ryža, cestoviny, vločky (ideálne sparené = zaliať horúcou vodou a nechať nacucať),
Mliečne - syr, jogurt, tvaroh, acidko...vyhýbať sa čistému mlieku a smotane
 
Ostatné:
Mojim potvorám zvyknem ešte do žrádla pridať sem tam masť, najmä v zimných mesiacoch keď sa ochladí, sem tam olej (akýs a pritrafí - olivový, slnečnicový, rybí...), vajcia a počas pĺznutia sú výborné ľanové semiačka. Nežravcom pomáhajú kvasnie (čo ale nie je náš prípad ani náhodou :D )
Vajcia - Považujú sa za výborný zdroj bielkovín. Obsahujú celú radu minerálov, vrátane výborného množstva vápniku (hlavne v žĺtku), všetky vitamíny okrem vitamínu C, radu vysoko kvalitných nasýtených a nenasýtených mastných kyselín, výživný lecitín a celú radu enzýmov a ďalších zložiek prispievajúcich k dlhovekosti. Škrupina pomáha vyvažovať obsah vápnika v potrave. Vaječné žĺtka sú výborným jedlom pre psov s kožnými problémami.
Ľanové semienko - Olej zo semienka je bohatým zdrojom esenciálnych mastných kyselín. Ľanový výťažok lignan znižuje cholesterol a chráni zvieratá pred cukrovkou. Obsahuje vlákninu, kyselinu alfa-linoleovú a lignany. Tieto zložky môžu pomáhať pri prevencii srdcových chorôb a snáď i pri liečbe chronických ochorení ľadvín.
 
Je potreba niečo pridávať?
Z vlastných skúseností - ak sa dodrží pestrosť stravy, nie. Po roku kŕmenia boli hodnoty jednotlivých prvkov v krvi úplne ukážkové. Ale kto chce, pre kľud na duši môže pridávať vitamínovo-minerálne doplnky, v ponuke ich je viacero druhov a značiek. Ich podávanie by som ale zvážila hlavne v období rastu - pri výmene zubov má telo zvýšenú spotrebu vápnika, tak aby náhodou nechýbalo.
 
Niečo na záver:
Čo ešte dodať - asi len
DOBRÚ CHUŤ :
 
 

Komentáre

Pridať komentár

Prehľad komentárov

doza OTC enzimat zГ«vendГ«suese pГ«r y1e

zewmoorp,12. 6. 2021 2:12

pГ«rdorni studimin kuponat https://moshavere-bartar.ir/forums/topic/perberesit-caj-bimor-hollim-humbni-peshe-shpejt-pa-diete-1uv/ recetГ« infeksion respirator
trajtoj MbГ«shtetje Live Online! https://sospermisdeconduire.ch/forums/topic/goedkope-phentermine-phentermine-pillen/#post-481833/ Г§do ditГ« tГ« tjera shtim nГ« peshГ«
dozim pГ«rdorimi afatgjatГ« https://good-charism.com/forums/forum/%e3%80%90%e3%83%84%e3%83%bc%e3%83%ab%e3%83%89%e4%b8%89%e9%99%b82018%e3%80%91%e3%82%b5%e3%82%a4%e3%82%af%e3%83%aa%e3%83%b3%e3%82%b0%e3%83%aa%e3%83%bc%e3%83%80%e3%83%bc%e6%8e%b2%e7%a4%ba%e6%9d%bf/feed/ tension tГ« lartГ« gernerics
pilulГ« nГ« internet tГ« pГ«rdorura pГ«r substanca ilegale https://pionerosecologicos.net/forums/topic/fito-sperkatja-funksionon-humbni-peshe-shpejt-pa-diete-2z0/ dhe pi verГ« mjekГ«si dhe fГ«mijГ«t antibiotikГ«t https://pionerosecologicos.net/forums/topic/ilac-homeopatik-per-menopauzen-%d0%bf%d1%97blej-ilac-per-menopauzen-s0q/ pГ«rgjithГ«sisht ekuivalent trajtoj
si mund tГ« zbresГ«sh pГ«rdorimi i zgjeruar i https://good-charism.com/forums/topic/%d0%bf%d1%97-9-herbs-qe-natyrisht-vrasin-parazitet-parazol-ne-shqiperi-m9n/ PaketГ« diskrete pГ«rdorimi afatgjatГ«
doza injeksion
substancave nga duart e para alternativa https://good-charism.com/forums/topic/herbs-qe-shkaterrojne-parazitet-e-zorreve-parazol-ne-shqiperi-myl/ Pa nevojГ« pГ«r recetГ«! Online pa recetГ« dhe plotГ«son dГ«shtim https://pionerosecologicos.net/forums/topic/hithra-kunder-renies-se-flokeve-shampo-kunder-renies-se-flokeve-ul9/ njГ« tjetГ«r emГ«r pГ«r dГ«m
pa recetГ« kosto https://21vets.org/forums/topic/trajtimi-i-prostates-cialis-trajtoni-bime-prostatiti-xz6/ Blej online pa recetГ« qГ« mund tГ« ngrerГ«
dhe zemra
emri kimik

Bright and Early

Georgeabalt,11. 6. 2021 23:25

Anya lay on her bed, staring at the ceiling of her moderately-sized dorm room. Her digital alarm clocks LCD display burned a crisp 4:05 AM in the darkness. In two hours and a half she would have to go to class. Her music player was still operating, singing out Pink Floyds later, more ambient sounds. In her head, she went over all the homework she had and every project due withing the next three weeks. Everything was according to schedule. She continued to stare, thinking about how she would make the most of the first weekend her roommate, Tara, was gone.
https://www.tumblr.com/blog/view/arthur324017668

10215 https://ogosex.org 10041

PhilipBat,11. 6. 2021 22:42

10157 https://sex24msk.com/ 10120

First gay experience

JesusManna,11. 6. 2021 18:34

My dad and I had always been close in what some people would call an odd way. My mom passed away when I was 3 so dad basically raised me by himself. Growing up we did everything together. Cuddled (sometimes he would be naked) and watched sports, went to games, he would give me baths, and some other stuff. But as I got older I noticed how dad would start to look at me more and more and for longer amounts of time.
https://www.tumblr.com/blog/view/hodgepodge509388

Sexy story

Michaellar,11. 6. 2021 12:34

Its hard to pinpoint exactly when it dawned upon me for the first time, but I think it was as I was relaxing in the hot tub room with Melia after I had fucked her for the first time. The realization hit me; I was essentially a god here in this primitive age of 2015. And, if I were to confine my time travels to the past from 2015, nothing could stop me from doing as I wanted. I had three beautiful women with me on board my all powerful craft, time was on my side- the technology given to me by the Jogany meant that I would not age for a couple of thousand years.
https://www.tumblr.com/blog/view/bigdip2373236

ONLY THE BEST

Rubenonefe,11. 6. 2021 8:39

:::::::::::::::: ONLY THE BEST ::::::::::::::::

Content from TOR websites Magic Kingdom, TLZ,
Childs Play, Baby Heart, Giftbox, Hoarders Hell,
OPVA, Pedo Playground, GirlsHUB, Lolita City
More 3000 videos and 20000 photos girls and boys


h**p://gg.gg/mz9ir
h**p://v.ht/7zMWf
h**p://cutt.us/0lOdi


Complete series LS, BD, YWM, Liluplanet
Sibirian Mouse, St. Peterburg, Moscow
Kids Box, Fattman, Falkovideo, Bibigon
Paradise Birds, GoldbergVideo, BabyJ


h**p://gg.gg/nq4lh
h**p://cpc.cx/uVe
h**p://xor.tw/4pt09


Cat Goddess, Deadpixel, PZ-magazine
Tropical Cuties, Home Made Model (HMM)
Fantasia Models, Valya and Irisa, Syrup
Buratino, Red Lagoon Studio, Studio13

-----------------
Warning! ALL premium big parts rar (mix.part01..),
unrar file list (vid.avi), forums on free host
(bbmy iboard etc.) - scam. Paylinks (bit_ly lmy_de
aww_su etc.) - virus. Be careful.
-----------------
-----------------xr3

Seductive Spin Class

Williamplern,11. 6. 2021 5:05

My 4 p.m. Timberlake spin class is about to start and all I can think about is the path my life has taken. I, Benjamin, a once bad-boy with a fetish for bees used to brothel hop and go to matinees alone to use only the most buttery of popcorn to relieve myself in times when my flesh light was stolen. It wasnt until I hit rock bottom half way through what I thought was flight of the bumblebees, when I realized I was masturbating to Akeelah and the Bee and tearing up along with Laurence Fishburne as Akeelah correctly spells logorrhea, when I decided to turn my life around. Trading matinees for daily spin classes, I have devoted my life to healthy eating, exercise and the LA lifestyle. Although my life is now back on track I cant help but have cravings for large breasts, dripping pussies, and holding my cock watching it blow with the force of one thousand fire hydrants – now thats some good shit.
https://www.tumblr.com/blog/view/richterscales3652134

hulumtim simptomat alergjike tГ« Renditja e sigurt, dorГ«zimi i shpejtГ«! l2u

zewmoorp,11. 6. 2021 4:44

kategoria e shtatzГ«nisГ« ndaloni marrjen https://21vets.org/forums/topic/bime-dhe-suplemente-per-hipertension-blej-ilace-per-hipertension-9rq/ Emri i pГ«rgjithshГ«m pГ«r Sa kohГ« mund tГ« marr?
antibiotikГ«t dozГ« https://cphk.nl/forums/topic/pharmacie-sure-phentermine-thionville/page/3/#post-472957/ kosto emri mjekГ«sor
barrГ« pГ«rdorues https://elevatepracticeconsulting.com/forums/topic/krem-per-rrudhat-e-barkut-%d0%bf%d1%97si-te-largojm-rrudhat-rreth-syve-wis/ dhimbje gjoksi pГ«rdorni studimin
këshillimi i durueshëm online pa pasur nevojë për një recetë https://moshavere-bartar.ir/forums/topic/koha-e-sherimit-te-prostatitit-bakterial-trajtimi-i-prostatitit-564/ Krahasoni çmimet për në njerëz mbi 60 vjeç
dhe pi verГ«
klasifikim kategoria e shtatzГ«nisГ« https://moshavere-bartar.ir/forums/topic/rrudhat-e-syve-krem-natyral-kunder-rrudhave-te8/ dhe shtatzГ«nisГ« iNFORMACION pACIENTIT
CilГ«sia mГ« e mirГ« e mundshme me Г§mime tГ« volitshme
pГ«rdorni studimin

Job Opportunity

CharlesLor,11. 6. 2021 0:02

This is my first story hoped you like reading it as much as I enjoyed writing it. I appreciate any compliments and/or tips. Tell me if you want me to continue this story. Thanks <3
Every day was different when working at the police station, but Carol was still taken aback by what she discovered when she walked into work. She was surprised when she walked into the main area to be greeted by the chief inspector Stan, who was standing next to a woman of early 30s, wearing a red latex outfit that showed an ample amount of her cleavage, which Carol could only guess was DD.
https://www.tumblr.com/blog/view/shadowhunter4015311

El Torero

GregoryEthiz,10. 6. 2021 18:03

The air conditioner on my old Honda Prelude had died along with the radio, and now I was soaking in the last breaths of the cold air. Just before the temperature in that hot box became unbearable, a pale girl on a bicycle appeared, my salvation.
Jesus Tabitha, you said youd be home 2 hours ago. Im gonna need a jump now, I complained as I slammed my car door. Well, the skinny red head started, locking her pink mountain bike to the rack, that is what youre here for isnt it? I gave only an amiable smile as the double entendre wouldnt dawn on me for another moment. Well where the heck have you been?
https://www.tumblr.com/blog/view/tqmedius8963302

歐客佬精品咖啡

DennisAnith,10. 6. 2021 15:24

歐客佬精品咖啡

https://blog.oklaocoffee.tw/

Different Dads, Different Daughters

Donalddrode,10. 6. 2021 11:33

The next morning Ryan woke to the definite sensation of something warm, wet, and wrapped around his hard and throbbingcock. Peeking under the covers his curiosity was rewarded with the deliriously sexy sight of Patty sucking him while she was in a state of pleasure and happiness. Mind you, if hed taken the time to look, he could have figured it out by the up and down motion of the covers, or by the air movement that her bobbing created. But just that lustful sight was worth the effort of his exploration.
https://www.tumblr.com/blog/view/peripteral5773988

Friendly Foursome

AndrewBlerb,10. 6. 2021 5:26

Marcia and Ted were into their favorite bar on a Friday night, drinking and dancing to a local rock band.Two of their friends, Larry and Joan, walked in and joined them.The two couples drank well into the night and when the bar closed down, Marcia and Ted suggested that they continue the party at their house.
Ted turned on more rock music at the house and asked if Larry and Joan would like to smoke some weed to keep the party going.The four of them sat around and got high and eventually, the topic of conversation turned to sex.
https://www.tumblr.com/blog/view/richterscales9135307

real d 3d porn

Marlonham,10. 6. 2021 0:20

Hello everyone! I after to serving what fantasies can be initiate on the https://www.3deroticpics.com/ - realistic 3d porn pics) It's incredible, but from such comics in five minutes you can cum more than in days gone by! )))

My Sexual Awakening

Larrytot,10. 6. 2021 0:17

I am Mike, 16, I do the normal things a teenage guy does, video games, hanging out with friends, sports, no girl friend fanaticize about sex.And noI have not really been on a date yet. I guess you could classify me as a jock, just not the baseball, football or basketball type. I did like cross country and really liked the long distance runs we had to do.Most of the other guys on the team hated running anything over 6 or 8 miles. Me, I felt I was just getting started at 6. It didnt matter if it was spring or winter season. It was just great to be outside. So I was definitely in shape but not muscular.
https://www.tumblr.com/blog/view/nemeanlion5123902

hello

Rfmpgsy,9. 6. 2021 22:20

Foldyok

Det.mueller-optik@t-online.de
:

Henriet.Shom@gmx.com.tr

Arthurmib,9. 6. 2021 18:54

My name is Rudy and my homie Max has this banging sister, her names Sarah. Shes about 411 with big ol jugs for breast and and a decent sized ass. When she really started catching my attention was when I got expelled and had to go to a charter school. Her parents had agreed for me to be dropped off at theyre house in the mornings so I can walk to school from there I spent about 1 hour there every morning. But sometimes Sarah would open the door for me. And shed always be in her pajamas without a bra and some tight shorts that showed half her ass.
https://www.tumblr.com/blog/view/blya21703259

Lolita Girls Fuck Assemblage

Gerarrdoedgen,9. 6. 2021 18:23

Scorpions Lolita Girls Fuck Anthology

loli sheila foto video cp pthc forum

===>>> https://l24.im/XT6vEs <<<===

===>>> l24.im/XT6vEs <<<===

Captcha Sniper

captchaSniperfoofS,9. 6. 2021 11:35

Slash your captcha solving costs. Stop wasting your time and hard-earned money on captcha solving services that are slow, inaccurate and costly. CS solves captchas faster and without having to pay per captcha.

https://snipurl.im/vaaut - https://snipurl.im/vaaut

THE WHORE

JeffreyRef,9. 6. 2021 10:15

Now Open For Business
When I went to work on Brendas garden one morning there was a strange car in the driveway. This was a car I had seen somewhere before. I put it out of my mind and went about my chores weeding a flowerbed.As usual I was wearing my special ‘gardeners uniform, a pair of cut off jeans, no shirt just the shorts. I wore no underwear either because that was the way my ‘client wanted me.
https://www.tumblr.com/blog/view/guardiang1428563